Project   

voedselverspilling in het Oostelijk Havengebied een halt toe roepen

A
Geplaatst op 19 juni 20, 14:32 uur

Voedselverspilling is een groeiend probleem! Volgens een onderzoek gooit elke bewoner van Amsterdam gemiddeld 900 euro aan eten en drinken weg ieder jaar en volgens de U.N. wordt er wereldwijd meer dan 1,3 miljard ton weggegooid per jaar. Dit laat zien dat het een wereldwijd probleem is en dat het iedereen raakt. Door deze cijfers zien wij dat er iets gedaan moet worden.

Toelichting

Waarom zou ik minder willen verspillen?
Er zijn volop redenen om je voedselverspilling te proberen te verminderen:

Zoals hierboven wordt beschreven kun je gemiddeld 900 euro besparen door minder eten en drinken te verspillen. Dit geld kan dan voor leuke dingen worden gebruikt zoals een weekend de natuur in of kamperen bij de boer. Maar het kan ook worden gebruikt als een extra financiële buffer!
Door goed op te letten bij het weggooien van eten en drinken kan de consument helpen met het verminderen van de afvalberg. Door kleine stappen te nemen kunnen personen persoonlijk meehelpen richting zero waste te gaan.
Wanneer er minder afval is, heeft dit positieve gevolgen voor moeder aarde, er is meer ruimte voor haar om te ademen, er wordt minder C02 uitgestoten en de voorraden worden minder hard toegetakeld.

wat kunnen we er tegen doen?
Er zijn vele kleine stappen die mensen kunnen ondernemen. Elke week worden er op de facebook-pagina van Amstelzwam een aantal tips gegooid die gebruikt kunnen worden om het voedselverspilling-probleem tegen te gaan in het eigen huis.Verder zijn er volop sites die tips geven en informatie verstrekken over het probleem.

Lees hier verder!

Gewenst resultaat bewustwording en vermindering van de voedselverspilling