Project in gebiedsplan 2020   

Zeeburgerkade

A
Geplaatst op 12 november 19, 09:51 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied
Focusopgave Leefbaarheid en balans in de drukte

De Zeeburgerkade ligt aan de Entrepothaven. Het is een gedeelde openbare ruimte voor voetgangers, fietsers en auto's. De inrichting van de kade laat voor de gebruikers te wensen over. Bewoners vragen om meer groen en om het behoud van het historische karakter. In de aanloop naar het groot onderhoud dat naar verwachting in 2022 zal plaatsvinden, onderzoeken we samen met bewoners welke tijdelijke initiatieven in de tussentijd uitgevoerd kunnen worden. Ook gebruiken we deze periode om ideeën van bewoners te verzamelen die iets aan het ontwerp voor het groot onderhoud kunnen toevoegen.

Toelichting

We willen een groot contrast tussen het nieuwe Cruquiusgebied en de omringende oudere buurten (Architectenbuurt en de pal daarnaast liggende Indische Buurt) voorkomen. De Zeeburgerkade, die zowel door het Cruquiusgebied als de Architectenbuurt loopt, kan een verbinding vormen als deze een hoogwaardiger ontwerp krijgt. 

Gewenst resultaat De inrichting van de Zeeburgerkade sluit beter aan bij de behoeften van bewoners.
1 project-update

Martine Koehein

9-okt-2020 13:26
Project volgens planning

-    Status: dit project loopt goed al zouden betrokkenen sneller willen. Dat is niet mogelijk er komt ivm coronpas pas eind 2020 helderheid of de aangevraagde financiële middelen beschikbaar komen vanuit het Stedelijk Mobiliteits Fonds (SMF).De ‘wachttijd’ is nuttig gebruikt door met bewoners te on...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina