Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project in gebiedsplan 2020   

Maatregelen openbare ruimte rondom winkelcentrum Brazilië

A
Geplaatst op 11 november 19, 13:32 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2020 - Indische Buurt en Oostelijk Havengebied
Focusopgave Leefbaarheid en balans in de drukte

De openbare ruimte in de omgeving van winkelcentrum Brazilië wordt aangepakt. Er worden ontwerpen gemaakt voor de herinrichting van het Lloydplein en het Braziliëplein. Zodra deze in concept klaar zijn, kan er door de buurt gestemd worden welk ontwerp moet winnen.

In maart 2020 kunnen buurtbewoners en winkeliers stemmen op de conceptontwerpen voor de pleinen. Zij ontvangen een brief met een link naar de ontwerpen en kunnen via die weg hun stem uitbrengen. Het dagelijks bestuur stelt het winnende ontwerp vast. De herinrichting van de pleinen wordt, afhankelijk van de beschikbare middelen, in 2020 en 2021 in fases uitgevoerd.

Daarnaast gaan we aan de slag met ‘quick wins’ in deze openbare ruimte.

Toelichting

In 2018 heeft een participatieproces plaatsgevonden voor het winkelcentrum Brazilië en het omliggende gebied. Hierin is een aantal snelle verbeterpunten benoemd met betrekking tot het onderhoud en beheer van de openbare ruimte. Er is gestart met een grondige schoonmaak van de openbare ruimte en met handhavingsacties om verrommeling van de openbare ruimte tegen te gaan.

In 2019 is gewerkt aan de ontwerpen voor de herinrichting van het Lloydplein en het Braziliëplein. De input die betrokkenen gaven, vormt de basis voor de ontwerpen. Verschillende werkzaamheden zijn uitgevoerd, zoals:
- een handhaafactie om ervoor te zorgen dat er geen rommel blijft staan in de openbare ruimte van het winkelcentrum;
- een grondige schoonmaak van de openbare ruimte: de stoepen en pleinen zijn schoongespoten en bankjes, lantarenpalen en prullenbakken zijn schoongemaakt en indien nodig gerepareerd.

Gewenst resultaat Een prettige en uitnodigende omgeving van winkelcentrum Brazilië.
1 project-update

Martine Koehein

9-okt-2020 13:12
Project volgens planning

Project licht op schema. Middelen zijn geregeld, bewoners hebben hun stem uitgebracht en ontwerp van hun keuze gekozen, aannemer is in gereedheid, vergunningen zijn grotendeels geregeld, intern binnen de gemeente is de afstemming gereed en het vontwerp akkoord, inspraak afgerond. Wel is er een onver...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina