Project in gebiedsplan 2019   

OHG Loop 2019 (5e editie)

A
geplaatst op 31 oktober 18, 17:18 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: Met de afspraak dat dit het laatste jaar is, omdat het een lustrum is. We hebben afgesproken dat de organisatoren voortaan zelf voldoende inkomsten gaan genereren en zelfvoorzienend worden.

Volgend jaar is er een speciale editie van de OHG Loop, het is namelijk ons 5-jarig jubileum en dat moet gevierd worden. Zo willen we dit jaar gaan kijken of het haalbaar is om een volledig rondje van 10km uit te zetten. Zodat de route ook echt door heel het OHG loopt.
De OHG Loop zal zoals elk jaar op de laatste zondag van mei plaatsvinden en bestaat uit 1 en 3 km voor kinderen en een 5 en 10 km voor volwassenen. De loop is elk jaar een feest voor jong en oud, dat laat zien hoe leuk en mooi het OHG is.
Verder zijn we trots dat de OHG Loop bijna volledig door de buurt zelf gedragen wordt. Jaarlijks helpen rond de 40 buurtbewoners mee om van de OHG Loop een succes te maken en daarnaast werken we nauw samen met de lokale ondernemers.

Gewenst resultaat Als doel heeft de OHG Loop om op een sportieve wijze de buurt te verbinden. Met 200 deelnemers lukt dit al aardig, maar met de vele hardlopers en kinderen in ons gebied denken we dat hier nog veel groeimogelijkheden liggen. Verder willen we ook symbolisch de buurt gaan verbinden door de route door het hele OHG te laten lopen. Met Java- en KNSM-eiland wordt nu nog een prachtig stuk OHG overgeslagen.

3 foto's
Bijdrage aan de prioriteiten: Sorry, there was an error on this page.