Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project in gebiedsplan 2019   

Energiespreekuur in het Oostelijk Havengebied

A
Geplaatst op 31 oktober 18, 10:58 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

In het Oostelijk Havengebied wordt eens per maand een gratis inloop Energiespreekuur voor bewoners georganiseerd. Experts en coaches geven daar informatie over de verduurzaming van woningen of complexen. Het gaat om vragen over isolatie, energiebesparing, schone energie, zonnepanelen, warmtenetten, warmtepompen etc. Ook is er informatie te krijgen over de duurzaamheidsplannen van de gemeente. 

Er zijn nog veel vragen over duurzaam wonen. Door buurtgericht, onafhankelijk en gratis advies en informatie te geven, kan de overgang naar schone energie in Oost een flinke boost krijgen.
Dit Energiespreekuur rouleert per week langs de vijf wijken van Oost. Iedere wijk organiseert zijn eigen spreekuur, maar het wordt gecoördineerd door de organisatie 02025 – Amsterdam Koploper Schone Energie (www.02025.nl). Er is dus iedere week een Energiespreekuur in Oost, maar telkens in een andere wijk. Door samenwerking met alle bestaande initiatieven kunnen we elkaar versterken.

Gewenst resultaat Met dit Energiespreekuur kunnen deskundigen uit de buurt samen met andere experts bewoners informeren over de kansen en voordelen van schone energie in hun huis en in hun wijk. Duurzaamheid is niet duur, het is juist andersom: Besparen is verdienen. Samen kunnen we Amsterdam koploper schone energie maken. En Oost loopt voor!
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Het vergroten van de bekendheid met en animo voor het onderwerp duurzaamheid bij jong en oud (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

Aad Verkleij

8-jul-2019 15:16
Project volgens planning

Het project verloopt volgens plan. Naar behoefte zijn bewoners geadviseerd over energie- en duurzaamheidsvragen. Bijvoorbeeld een advies over het investeren in zonnepanelen zonder over een eigen dak te beschikken (zie de bijlage). En een aantal informerende en adviserende bijeenkomsten met duurzaamh...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Aad Verkleij

29-dec-2019 21:23
Project volgens planning

B.v. de inspiratieavond over duurzaamheid van de VvE Pakhuizen Maandag - Dinsdag, een levendige avond met 17 bewoners, georganiseerd door de duurzaamheidscommissie van de VvE, waarop het energie-advies voor de VvE werd toegelicht en informatie werd gegeven over duurzame maatregelen en financieringsm...

Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
3 reacties

Ingrid Houtepen

Ja
2-nov-2018 10:55

Suus Schreurs

Ja
23-nov-2018 12:54

EW van den Braak

Ja: Goed om dit met de buurt aan te pakken. Veel mogelijkheden en kansen.
28-nov-2018 16:33
Wil je reageren? Meld je dan aan.