Project in gebiedsplan 2019   

Energiespreekuur in het Oostelijk Havengebied

A
geplaatst op 31 oktober 18, 10:58 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

In het Oostelijk Havengebied wordt eens per maand een gratis inloop Energiespreekuur voor bewoners georganiseerd. Experts en coaches geven daar informatie over de verduurzaming van woningen of complexen. Het gaat om vragen over isolatie, energiebesparing, schone energie, zonnepanelen, warmtenetten, warmtepompen etc. Ook is er informatie te krijgen over de duurzaamheidsplannen van de gemeente. 

Er zijn nog veel vragen over duurzaam wonen. Door buurtgericht, onafhankelijk en gratis advies en informatie te geven, kan de overgang naar schone energie in Oost een flinke boost krijgen.
Dit Energiespreekuur rouleert per week langs de vijf wijken van Oost. Iedere wijk organiseert zijn eigen spreekuur, maar het wordt gecoördineerd door de organisatie 02025 – Amsterdam Koploper Schone Energie (www.02025.nl). Er is dus iedere week een Energiespreekuur in Oost, maar telkens in een andere wijk. Door samenwerking met alle bestaande initiatieven kunnen we elkaar versterken.

Gewenst resultaat Met dit Energiespreekuur kunnen deskundigen uit de buurt samen met andere experts bewoners informeren over de kansen en voordelen van schone energie in hun huis en in hun wijk. Duurzaamheid is niet duur, het is juist andersom: Besparen is verdienen. Samen kunnen we Amsterdam koploper schone energie maken. En Oost loopt voor!
Foto
Bijdrage aan de prioriteiten: Sorry, there was an error on this page.