Project in gebiedsplan 2019   

Honderd banken langs alle kades

A
geplaatst op 26 oktober 18, 16:13 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: We gaan inventariseren op welke locaties er wat bankjes bij geplaatst kunnen worden. Het zal worden betrokken bij het project Brazilië en omgeving omdat dit onderwerp daar al een onderdeel van is. Wij verwachten van de indiener van dit project dat hij in gesprek gaat met de omgeving, en mee doet aan het gesprek rondom het project Brazilië.

Wat is er nou mooier dan een bankje op de kade om naar de schepen of naar het water te kijken. Waarom staan die er niet? Plaats genoeg en zoveel kan het niet kosten. En waarschijnlijk is er om allerlei redenen veel behoefte aan. Mogelijke locaties: de Veemkade (er staan een paar blokken, maar liever normale banken met rugleuning), de Levantkade (daar waar zicht op het water is) en beide delen van de Sumatrakade, met een prachtig uitzicht. Maar ook de andere kades komen in aanmerking (er zijn er immers honderd!). De omwonenden wijzen de plekken aan. Een bank geeft rust, gezelligheid en verbroedering.

Gewenst resultaat: 100 zitplekken op de mooiste kades van het OHG met nog mooier uitzicht.
Foto
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling: De openbare ruimte is een plek om elkaar te ontmoeten, te bewegen en te recreëren (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

Wood Bänziger

Anders

Het Gebied ziet het wel zitten, maar de buurtmanager ziet wolven en beren op de weg. Zij kent de reactie van de mensen die levendig voor zich zien dat de banken bevolkt zullen worden door zwervers, drugverslaafde, alcoholisten, luidruchtige jongeren en -ook erg- toeristen. ik deel die vrees niet; ik Lees meer
3-jul-2019 17:54

Brenda Hunt

Project achter op planning

18-sep-2019 17:19
25 reacties

Marianne Vorrink

Nee: ik vind dat het oude karakter van de kades moet worden bewaard en bankjes passen daar niet goed bij
10-nov-2018 13:40

gerlof de vries

Ja: prima, woon zelf aan javakade en zie dat bestaande bankjes hoognodig geschilderd moeten worden. Overlast van jongeren vind ik geen argument, niet schikken met angst, (buurt kan handhaven). Ik zie vaak mensen volop genieten op die paar bankjes en hoort juist bij de kades!
11-nov-2018 12:24

Fieke Zuurveld

Nee
13-nov-2018 22:50

Karl Giesriegl

Ja
18-nov-2018 12:45

Myrthe Verdonk

Nee
28-nov-2018 11:47
Wil je ook reageren? Meld je dan aan