Project in gebiedsplan 2019   

Duurzame jongerenplek in het Cruquiusgebied

A
Geplaatst op 23 oktober 18, 12:42 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: In een samenwerkingsverband met het tijdelijke initiatief QRU zou dit in 2019 tot de mogelijkheden kunnen behoren. Hiervoor gaan we alle partijen in contact met elkaar brengen om dit verder te onderzoeken of dit voor beide partijen interessant is. Daarnaast gaat de gemeente in 2019 deelgebied 8 van Cruquius onderzoeken op mogelijkheden en wensen voor dit gebied. We willen onder meer antwoord op de vragen: welke voorzieningen zijn er nodig en welke vorm van bedrijvigheid past het best bij de buurt? Daar zal dit ook bij betrokken worden.

Missie is een culturele jongerenplek waar jongeren en ouderen uit de buurt elkaar kunnen ontmoeten. Dit willen wij ontwikkelen door samen te werken met projectontwikkelaars Amvest, VORM en stadsdeel Oost, en het liefst in een door een lokale architect ontworpen ruimte.

Gewenst resultaat De gewenste situatie is een jongerenplek in het Cruquiusgebied waar jongeren elkaar kunnen ontmoeten in een veilige omgeving. Door cultuur, educatie en een ontmoetingsplek aan te bieden halen we de jongeren binnen. Hierdoor leren we de jongeren kennen en kunnen wij als jongerenwerkers hun vragen, hen te ondersteunen.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Samenwerking maakt meer maatschappelijke initiatieven mogelijk (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

2 project-updates

Elhoussaine Hmimou

3-jul-2019 16:52
Project niet gerealiseerd

Project is niet gehonoreerd door de Gemeente
0

Open de update in eigen pagina

Brenda Hunt

18-sep-2019 20:34
Project volgens planning

Het leegstaande schoolgebouw van de voormalige school Het Gouden Ei zal tijdelijk worden geprogrammeerd voor jongerenactiviteiten door Dynamo. Er wordt op dit moment ook onderzoek gedaan naar de invulling van deelgebied 8 van Cruquius. Daarbij wordt onderzocht of activiteiten voor jongeren daar moge Lees meer
0

Open de update in eigen pagina
8 reacties

Adinda IJlst

Ja
28-okt-2018 08:47

martina bezemer

Ja mits...: Fijn voor jongeren om een eigen "Huis" te hebben waar ze elkaar kunnen ontmoeten maar alleen een plek maken als overlast daar van af het begin begeleid wordt. Soms zitten jongeren her en der op plekken bij of zelfs in gebouwen waar mensen slapen en ze schreeuwen en doen daar tot diep in de nacht. W Lees meer
29-okt-2018 21:05

Stefan Langeveld

Ja: Lijkt me heel nuttig.
Wie zijn de indieners ?
30-okt-2018 12:43

Rob Hooijer

Ja mits...: ja, mits de jongeren hier ook in betrokken worden. Is dit een oplossing voor het probleem van hangjongeren die ook door henzelf wordt ondersteund?
30-okt-2018 18:46

Suus Schreurs

Ja
23-nov-2018 13:07
Wil je reageren? Meld je dan aan.