Project in gebiedsplan 2019   

Mien Ruys Plantsoen

A
geplaatst op 17 september 18, 16:24 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: We gaan dit onderzoeken en oppakken.

Plantsoen wordt momenteel minimaal gebruikt door de bewoners. Het oogt vervallen en is daarmee niet uitnodigend. In het midden is een waterpartij welke erg vies is. Kleine speeltuin met enkele voorzieningen voor de jongste kinderen.
Veel bossages waardoor zicht belemmerd wordt vanaf de weg en de verschillende gedeeltes binnen het plantsoen.
Houden zich in namiddag en avond/nacht wel jongeren op welke gebruik maken van scooters en overlast veroorzaken. Schreeuwen, rommel maken en verschillende meldingen van drugs gebruik. Geeft een gevoel van onveiligheid.

Gewenst resultaat: Waterpartij schoonmaken en repareren banken zodat er gebruik van gemaakt kan worden door kinderen /gezinnen welke nu bij de fontein spelen in het midden van de KNSM-Laan. Het plantsoen is vele male veilger en biedt direct mogelijkheden voor een optimaal speelgenot gezien de al reeds bestaande voorzieningen. Doordat meerdere mensen gebruik zullen maken, zullen personen die daar momenteel dingen doen die niet maatschappelijk verantwoord zijn hun heil elders zoeken. Hiermee zal de overlast zoals nu gemeld dalen. Verlagen/ verminderen bossages zodat er meer zich vanaf de weg op komt en men zich minder onbespied waant.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling: De openbare ruimte is een plek om elkaar te ontmoeten, te bewegen en te recreëren (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

1 project-update

Brenda Hunt

Project achter op planning

18-sep-2019 17:32
14 reacties

Corrie Rotmans

Ja: is toch een soort historisch erfgoed, dus doen. De buurt wordt er aantrekkelijker door; groen is een schaars goed op de eilanden dus moet gekoesterd worden
7-nov-2018 09:43

A. Hendriks

Ja: is er geen budget geraamd voor onderhoud openbare ruimte door de gemeente?
10-nov-2018 13:08

Suus Schreurs

Ja mits...: Er dienen juist plekken te blijven voor de wat oudere jeugd. Lijkt me beter om de vervuilde vijver te vervangen voor sport/speeltoestellen die interessant zijn voor de wat oudere jongeren en hen helpen in beweging te blijven.
23-nov-2018 13:14

Myrthe Verdonk

Ja
28-nov-2018 11:52

Marc Redmeijer

Ja mits...: Het plantsoen is nodig aan een opknapbeurt toe. Het is vooral ook beschadigd door meerdere werkzaamheden aan gebouwen en straat. Een paaltje om het weer af te sluiten voor verkeer is geen overbodige luxe. Echter moet het wel ook een plek zijn waar ook oudere jongere gebruik van kunnen blijven maken.
28-nov-2018 17:40
Wil je ook reageren? Meld je dan aan