Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project in gebiedsplan 2019   

Bomen met ronde zitjes

A
Geplaatst op 3 september 18, 19:37 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: Mits het op steun van de bewoners uit de directe omgeving van de Borneolaan en de Dirk Vreekenstraat kan rekenen. Het zal ook afgestemd moeten worden met het buurtinitiatief Borneolaan. Voor wat betreft Brazilië zal dit worden betrokken bij het project Brazilië.

Op bepaalde plekken zou ik graag de menselijke maat terug willen zien, waar mensen naar toetrekken, schuilen voor regen en zon, en elkaar ontmoeten. Door het planten van een mooie boom met om de gehele stam heen een rond zitje. Ik denk nu aan drie plekken waar ik dit graag zou zien:
1. Op het trapsgewijs aflopende, stenen terras aan de even zijde van de Dirk Vreekenstraat
2. Op het trapsgewijs aflopende, stenen terras van de Borneolaan
3. Op het plein voor de Albert Heijn bij winkelcentrum Brazilie (en verplaats graag de afvalcontainers: weg van het plein!)

Gewenst resultaat Een kleine investering met een groot sociaal resultaat ! Nu zijn de terrassen op de Dirk Vreekenstraat (even zijde) en Bornelaan slechts passeerders plekken vol met steen. In potentie zijn het echter 2 mooie, beschutte pleinen! Zorg dat ouders er kunnen zitten/ vertoeven., zodat kinderen op de pleinen gaan spelen.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling De openbare ruimte is een plek om elkaar te ontmoeten, te bewegen en te recreëren (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

3 project-updates toon alle updates

Erik Disch

21-feb-2020 11:49
Project achter op planning

Adhv de ideeën die buurtbewoners en winkeliers hebben gegeven, is een ontwerper per plein 2 (Lloydplein en Braziliëplein) ontwerpen aan het tekenen. Die worden rond mei voorgelegd aan omwonende en winkeliers van het Brazilië winkelgebied. Zij krijgen de mogelijkheid om per plein het ontwerp van hun Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Peter Jak

21-feb-2020 14:50
Project volgens planning

Fijn dat dit zo snel wordt opgepakt! Groet Peter
0

Open de update in eigen pagina
24 reacties

Meta de Vries

Ja
2-nov-2018 17:03

Marianne Vorrink

Ja
10-nov-2018 15:10

Myrthe Verdonk

Ja
28-nov-2018 11:48

Jacobien Visser

Goed idee!! Ook het idee om afvalbakken van plein bij AH te halen en daar leuke plekken om te zitten maken! Sowieso die kade achter Brazilië! Zou zo fijn zijn als die wat beter zou worden gebruikt!!
12-dec-2019 21:59

Erik Disch

Beste Jacobien, dank voor het delen van je idee! Adhv de ideeën die buurtbewoners en winkeliers hebben gegeven, is een ontwerper per plein 2 ontwerpen aan het tekenen. Die worden rond mei voorgelegd aan omwonende en winkeliers van het Brazilië winkelgebied. In die ontwerpen is ook opgenomen dat de a Lees meer
21-feb-2020 11:39
Wil je reageren? Meld je dan aan.