Project in gebiedsplan 2019   

Maak van Piet Heinkade een echte groene woonbuurt

A
geplaatst op 31 augustus 18, 13:36 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2019 - Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: Dit gaan we agenderen in de stedelijke agenda Autoluw, en de projecten Javabrug en langzaam verkeerverbinding Sluisbuurt.

1. Beschouw de Piet Heinkade niet meer als snelle autoroute maar als een volwaardige woonbuurt!
2. Verlaag de snelheid voor de auto’s en motoren op de Piet Heinkade.
3. Plant er meer groen en bomen – verleng Rietlandpark met een flinke rij populieren vanaf Club Panama helemaal tot aan de Passengers Terminal. Zorg voor groen op de binnenhoven van de flats van de Piet Heinkade. Maak Piet Heinkade rainproof!
4. Zorg met ProRail voor een geluidsscherm tegen de overlast door de treinen en de komst van nóg meer hoogfrequent spoorverkeer en goederenvervoer.
6. Verbied de bierfiets. Die zorgt voor overlast op het drukke fietspad van de Piet Heinkade, zelfs tot in de Oostelijke Handelskade en de Czaar Peterstraat…

Toelichting:

Na de bouw van onze flat Costa Rica met het Ramses Shaffy Huis (in 2016, op de hoek bij Club Panama tussen Oostelijke Handelskade en Veemkade) is de Piet Heinkade helemaal 'af', het is een mooie woonbuurt voor duizenden nieuwe bewoners geworden. Alleen zorgt de doorgaande autoroute tussen Piet Heintunnel (IJburg) en Centraal Station voor enorme overlast: roet, fijnstof en verkeerslawaai, dag en nacht. Ook het treinverkeer zorgt voor veel geluidsoverlast. En er komt vanaf 2019 nog 'hoogfrequent spoor' bij, inclusief meer goederenvervoer, met een snelheid van 60 of 80 km per uur. Het geronk en gedaver van verkeer en vervoer zorgen er nu al voor dat we de ramen liever niet opzetten. We hebben een balkon maar een gesprek is er vaak niet mogelijk vanwege de overlast. Het appartement is fantastisch maar de leefomgeving moet worden verbeterd... Maak van deze snelweg een echte woonbuurt!

Gewenst resultaat Een aangename en gezondere woonomgeving, minder roet, fijnstof en verkeerslawaai van trein, auto en tram, meer groen en bomen, een geluidsscherm tegen het treinlawaai - en ook graag: wég met de irritante bierfiets!
Foto
Nu is de Piet Heinkade nog een betonnen doorgaande trein- en autoroute. Het moet een echte woonbuurt zijn!
Bijdrage aan de prioriteiten: Sorry, there was an error on this page.