Project   

Eindeloze Verhalen over indianen uit Vuurland

A
geplaatst op 15 juli 18, 10:02 uur

Ga je mee op reis? Beleef de avonturen van Gaméla en Sisoi met hun ouders op de verhalenwebsite EindelozeVerhalen.nl. Je ontmoet er ook andere Yagán-indianen.

Jaren geleden trokken ze met hun kano’s rond. Als nomaden zwierven ze over de wateren bij Kaap Hoorn, Vuurland. Vlakbij de Zuidpool. Meer dan twintig afleveringen in een mix van feiten en verzonnen avonturen. De verhalen hebben een open einde. Je kunt een reactie geven, tekening of foto insturen.

In drie talen: Nederlands, Engels en Spaans.

Toelichting:

In Zuid-Amerika leefden verschillende indianenstammen. We horen meestal over Azteken, Inca’s en Maya’s. Op het zuidelijkste puntje, in Vuurland bij Kaap Hoorn, leefden nog meer indianen, de Yagán. Zij trokken rond als nomaden in kano’s op de zeearmen en wateren tussen de duizenden eilandjes. Wat de Yagán van toen, ons vandaag te vertellen hebben, geef ik graag door. De Eindeloze Verhalen zitten vol avonturen die zo maar echt gebeurd zouden kunnen zijn, gecombineerd met feiten uit hun geschiedenis.

Gewenst resultaat: Droom weg in spannende avonturen of gezellige verhalen. En kom meer te weten over de geschiedenis van de vrijwel uitgestorven Yagán-indianen uit Vuurland. De Yagán leefden dicht bij de natuur, gebruikten wat ze nodig hadden en deelden alles samen. Die boodschap is de basis geworden voor de verhalen. Ook al is onze situatie anders, hun leven kan ons inspireren als we vandaag vraagstukken willen oplossen. Denk aan onderwerpen als hergebruik van afval, energie, samenwerken en zelfstandig leven.
1 project-update

Aly Hendriks / Eindeloze Verhalen

Project volgens planning

Bijna vakantie! Ook als je thuisblijft, kun je met www.EindelozeVerhalen.nl op reis. Ver weg. Naar het land van de indianen uit Vuurland. Dit ligt in Zuid-Amerika, dicht bij de Zuidpool.

Ga je mee op reis? Aflevering 1. Yahgan-sha.

Groeten van Eindeloze Verhalen!


#lezen #tekenen #vakantie

10-jul-2019 15:59