Leuk dat je wilt deelnemen. Zou je svp eerst willen inloggen of aanmelden
   Project in gebiedsplan 2018   

Ruil/reparatie/scheiding/recycle/inzamelcarrousel

A
Geplaatst op 22 september 17, 15:20 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: We vinden dit een goed idee, wel vragen we de Duurzaamheidsgroep van de Buurtcoöperatie om dit uit te werken.

Eens per maand op een wisselende plaats in de buurt een markt houden voor spullen die mensen niet meer nodig hebben, maar die nog wel gebruikt kunnen worden. Of die nog op een andere manier nut kunnen hebben. Met de mogelijkheid voor: ruilen, weggeven, laten repareren, inleveren bij de kringloop, recycling, gescheiden inzameling. Bijvoorbeeld: huisraad, kleding, apparaten, boeken, elektronica, fietsen, hout, metaal, verf, chemisch afval. In samenwerking met Inzameling, AEB, kringloopbedrijf, reparatietafel OHG.

Gewenst resultaat Een zo goed mogelijk gebruik van spullen en materialen die mensen niet meer nodig hebben; een forse reductie van de afvalstroom en van de overlast door morgensterren/kwartjesvinders; zorgvuldige inzameling en scheiding van gevaarlijke stoffen volgens de milieuregels.
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Meer initiatieven voor duurzame energie, circulaire economie, schone lucht en klimaatbestendigheid van idee naar project brengen. (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

4 project-updates toon alle updates

Aad Verkleij

1-nov-2018 08:08
Project volgens planning

De eerste Mobiele KringloopKaravaan op 17 oktober jl. is succesvol verlopen. Zie het bericht: https://buurtbalie-ohg.nl/bericht/28076/eerste-weggeefkraam-en-reparatietafel-ohg--nu-met-filmpje; en bekijk het filmpje. Het team is enthousiast en we gaan volgens plan elke maand deze Karavaan organise Lees meer
0

Open de update in eigen pagina

Aad Verkleij

29-jan-2019 12:24
Project volgens planning

Wij hebben de Mobiele KringloopKaravaan, zoals we die genoemd hebben, nu 4 maal georganiseerd. Dit steeds in de vorm van een Weggeefkraam en een Reparatietafel. Per keer schat ik het aantal bezoekers op 40 à 50. We zijn van plan om dit op elke derde woensdag van de maand te blijven doen . De wens b Lees meer

0

Open de update in eigen pagina
3 reacties

Meta de Vries

Ja
8-okt-2017 16:00

Marja Kaag

Ja: Ik heb vaak spullen over en ben altijd blij als ik er iemand anders blij mee kan maken. Zeker nu Juttersdok verdwenen is uit de buurt.
8-okt-2017 23:03

An Ne

Ja: Leuk idee!
12-nov-2017 19:54
Wil je reageren? Meld je dan aan.