Project in gebiedsplan 2018   

De oosterzwam-buurtkwekerij

A
geplaatst op 6 oktober 17, 20:27 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: ja, maar met aanpassingen - We staan hier positief tegenover en gaan graag in gesprek over de mogelijkheden.

Met de Oosterzwam buurtkwekerij kunnen buurtbewoners met koffieprut oesterzwammen kweken. Op een centrale plek of bij hen thuis. 

Toelichting:

Wist u dat de gemiddelde Amsterdammer 3,2 bakkie koffie per dag drinkt? Dat is al snel 6 miljoen kilo koffie per jaar. Dat zijn 550.000 emmers koffiedik, een stapel emmers van 187 km hoog. Van elke koffieboon belandt slechts 0.2% in je kopje. De overige 99,8% wordt weggegooid.

Op dit afval kunnen oesterzwammen groeien. Eetbare paddenstoelen kweken op het afval van de stad. Van deze oesterzwammen worden pizza's, sandwiches, broodjes en zelfs kroketten gemaakt. 

Het Blauwe huis wil dit in de Indische Buurt gaan doen, ik wil het in OHG gaan doen.

Gewenst resultaat Een buurtkwekerij waar mensen hun koffiedik kunnen brengen en zwammen kunnen halen. En allerlei huishoudens die zelf hun zwammen kweken na een workshop te hebben gevolgd in een buurthuis of op een school. Als heel OHG meedoet, kunnen we er zelfs een branded buurtproduct en/of -kookboek van maken
Foto
Bijdrage aan de prioriteiten: Sorry, there was an error on this page.