Project in gebiedsplan 2018   

Buurtgids verwelkomt alle nieuwe bewoners!

A
geplaatst op 13 september 17, 14:17 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: De hoogte van het budget is nog onderwerp van bespreking.

Een lokale gids (buurtbewoner) zorgt ervoor dat nieuwe bewoners elkaar, de buurt, lokale ondernemers en buurtinitiatieven leren kennen door middel van een gezamenlijk rondwandeling. Deze wandeling vindt éénmaal per maand plaats. De nieuwe bewoners worden vanuit de gemeente uitgenodigd voor de tour.

De behoeften en krachten van (nieuwe) bewoners kunnen zo snel mogelijk worden omgezet in actie/energie voor de buurt. Gebasseerd op ervaring uit een pilot in de IB is gebleken dat 1 op de 5 mensen zich daadwerkelijk voor de buurt gaat inzetten.

Buurtgids streeft naar leefbare buurten en wijken, waarin zowel oude als nieuwe bewoners zich thuis voelen en participeren naar hun beste vermogens. Wij willen mensen samen brengen om zo het onderling vertrouwen te vergroten en problemen in de toekomst voor te zijn.

Bekijk de video van de eerste tour in de Indische Buurt via www.buurtgids.nl

Gewenst resultaat Mensen de weg wijzen waardoor ze zich zsm in kunnen zetten voor de buurt en hun buren.
Foto
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Het verder versterken van samenredzaamheid, saamhorigheid en netwerken, met onder andere plekken voor ontmoeting, het verduurzamen van bestaande initiatieven. (?)

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

1 project-update

Feye van Olden

Project volgens planning

We hebben nu 75% van het project gerealiseerd. De buurten: Indische Buurt, Cruquiusgebied, IJburg en Transvaal & Oostpoort. We hebben in korte tijd een team van 20 lokale gidsen gevonden. Zij hebben nu samen al meer dan 35 tours verzorgd. Het uitgebreide tussentijdse evaluatie rapport is hier te Lees meer
10-sep-2018 15:18
7 reacties

Gunther Zuidinga

Ja: Een uitermate sympathiek en nuttig voorstel!
22-sep-2017 00:18

Erik Wilmink

Ja
5-okt-2017 20:30

Jos van der Lans

Ja: Zoiets hadden we ook bij de Buurtcooperatie al bedacht. De Eester zou een mooi startpunt zijn.
11-okt-2017 23:44

Leonore van Ziel

Ja: Altijd leuk, naast aanbellen, voorstellen en eventueel een uitnodiging voor een kop koffie thuis. Want dat blijven we hopelijk ook doen als we nieuwe buren krijgen.
22-okt-2017 13:12

Nina Frantzen

Ja
23-okt-2017 19:38
Wil je ook reageren? Meld je dan aan