Project in gebiedsplan 2018   

Kop Java

A
geplaatst op 8 september 17, 00:35 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: We kunnen dit project verbinden aan de voorbereidingen voor de toekomstige brug naar Noord waar de buurt in zal worden betrokken.

Jaren werd er gezocht naar een plan van internationale allure, iets van betekenis voor alle Amsterdammers, inclusief een commissie van kenners die alle plannen keurde. Het gebied bleef leeg. De nieuwe brug naar Noord lijkt hier verandering in te gaan brengen, maar de Kop Java is meer dan een aanloop strook van een brug. Wat vindt de buurt? En hoe gaat het ontwerpproces in z'n gang? En wat blijft er over van de prachtige leegte van de Kop?

Gewenst resultaat Een project over visioenen waarin het laatste verhaal over de Kop gestalte krijgt, dmv on-en offline events ism buutmusea, Salto, plannenmakers, bestuurders, Over het IJ mensen, architecten, ontwerpers en bewoners etc. Resulteert in een plan. Opereert vanuit een bouwkeet op de Kop Java gekoppeld aan een weblog plus YouTube kanaal ism Salto. (Gelijk als Meet the Locals tijdens de FabCity.)
Foto
Bijdrage aan de prioriteiten: Sorry, there was an error on this page.