Project in gebiedsplan 2018   

Kop Java

A
Geplaatst op 8 september 17, 00:35 uur
Dit project is ingediend als voorstel voor het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied

Dit project maakt onderdeel uit van het Gebiedsplan 2018 - Het Oostelijk Havengebied ARGUMENTATIE: We kunnen dit project verbinden aan de voorbereidingen voor de toekomstige brug naar Noord waar de buurt in zal worden betrokken.

Jaren werd er gezocht naar een plan van internationale allure, iets van betekenis voor alle Amsterdammers, inclusief een commissie van kenners die alle plannen keurde. Het gebied bleef leeg. De nieuwe brug naar Noord lijkt hier verandering in te gaan brengen, maar de Kop Java is meer dan een aanloop strook van een brug. Wat vindt de buurt? En hoe gaat het ontwerpproces in z'n gang? En wat blijft er over van de prachtige leegte van de Kop?

Gewenst resultaat Een project over visioenen waarin het laatste verhaal over de Kop gestalte krijgt, dmv on-en offline events ism buutmusea, Salto, plannenmakers, bestuurders, Over het IJ mensen, architecten, ontwerpers en bewoners etc. Resulteert in een plan. Opereert vanuit een bouwkeet op de Kop Java gekoppeld aan een weblog plus YouTube kanaal ism Salto. (Gelijk als Meet the Locals tijdens de FabCity.)
Bijdrage aan de prioriteiten:
Hoort bij doelstelling Inzet van bewoners en hun initiatieven voor verbetering van hun leefomgeving faciliteren.

Is dit een goed project?

Vind je het waardevol als dit project in 2019 wordt uitgevoerd?

Er kan niet meer gereageerd worden

1 project-update

Brenda Hunt

14-feb-2019 16:08
Project niet gerealiseerd

Het project was ingehaald voor de plannen in het kader van Sprong over het IJ, een brug naar Noord vanaf Java-eiland en een park op de Kop van Java-eiland. Hoewel op dit moment deze plannen on hold staan, kan het project/bewonersinitiatief in deze vorm geen doorgang vinden.


0

Open de update in eigen pagina
9 reacties

Monica Schokkenbroek

Nee, de brug wordt te hoog en de aanloop te lang. Houden zoals het is, heerlijk leeg.
20-okt-2017 14:50

Bert Kommerij

Goed lezen wat er staat Gunther. Je nee is volgens mij eigenlijk een ja. Dit project gaat niet over het volbouwen van een stad, of over het verprutsen van een mooie stuk niets, maar juist over het vormgeven van de leegte. Mooi idee: een simpele ontspanningsplek.
20-okt-2017 22:17

Ron Langdon

Ja: Een monument voor de leegte zou in deze drukke stad zou absoluut niet misstaan
21-okt-2017 11:27

Gert Mulder

Nee: Met het hotel is het druk genoeg op de kop van Java. Gewoon lekker met het pontje.
23-okt-2017 12:16

René Verfaille

Ja: Een plan voor de leegte, benadrukken van de kracht hiervan is mooi. Zelf dacht ik aan zoiets als Battery Park, maar het mag zeker robuuster.

René
8-nov-2017 19:25
Wil je reageren? Meld je dan aan.