Organisatie

Arthur Heuwekemeijer

Onderneming
Telefoon
+31 6 129 38 773
Beschrijving

IT'S ALL ABOUT SAXOPHONES - CONCERTEN, LESSEN, REPARATIE, VERKOOP

Al vanaf heel jonge leeftijd deed ik van huis uit veel met muziek. Op negenjarige leeftijd begon ik met klarinet spelen. Mijn eerste saxofoon kocht ik toen ik 16 was. Ik studeerde aan het conservatorium in Zwolle.

Na mijn opleiding kwam ik in Amsterdam bij Herman de Wit terecht. Zijn workshop de Oktopedians was voor mij een eye-opener. Ik was onder de indruk van hoe bijzonder al die mensen zonder enige voorkennis zo goed konden improviseren. Ik sloot me daarbij aan en zo startte een nieuwe richting in de muziek.

Via de Oktopedians stroomde ik door naar de Boventoon, Herbie White Orchestra en Herbie White Combo. Er volgden verschillende cd-opnames met Boventoon, Klatwerk en Theo Hoogstins Octet.

Ik was betrokken bij de programmeringen en organisatie van diverse jazzfestivals, waaronder de AMP, Jazz 11-daagse, Zandvoorts Jazz Behind The Beach. De jarenlange concerten in café De Klepel hebben geleid tot 2 cd-producties ter gelegenheid van het 10-jarige en 25-jarige jazzprogrammering.

Sessies in café Dulac, Café Neuf in Zandvoort, De Haven in Vinkeveen werden veel bezocht door zowel leerlingen als professionals.

Ik geef concerten in diverse formaties en werk aan muziekprojecten waar ik mee optreedt. Tweewekelijks houd ik Archie’s Ship Jazz Session op woonschip de “Zena”.