Organisatie

Stichting Colors Amsterdam Dance Theater (CADT)

Non-profit
E-mailadres
info@cadt.nl
Telefoon
0206627310
Beschrijving

Stichting Colors Amsterdam Dance Theater (CADT) werd opgericht in 1988 in Amsterdam door Wincky Hoedt.

Na zijn professionele danscarriere, wou hij een platform creëren ter promotie van de dans in de breedste zin van het woord. Stichting CADT werkt op 3 vlakken: theater, educatie en consultancy. Stichting CADT heeft diverse theaterproducties geïnitieerd en geproduceerd o.a. "AnderZ", "Truth or Dare", "House of Fear". Deze producties waren bedoeld voor jeugd en jongeren en werden ontwikkeld in combinatie met educatieve projecten voor het onderwijs (po en vo). Sinds 1996 overkoepelt stichting CADT een amateurdansschool in Baarn: Indigo Jazz. Deze school biedt een uitgebreid aanbod van danslessen: peuter- en kinderdans, jazzdans, modern-jazz, streetdance, hiphop en breakdance. Wincky Hoedt heeft de dagdagelijkse leiding van de school en is tevens docent voor de hoogste niveaugroepen.

In het seizoen 2018-2019 slaat stichting CADT een nieuwe weg in en wil zich specialiseren in de zogenaamde inclusiedans. Deze therapeutische dansvorm is ontstaan in Amerika. Oorspronkelijk bedoelt voor mensen met Parkinsons (Dance for PD), maar geschikt voor mensen met diverse soorten van beperkingen (MS, Parkinsons..), maar ook voor mensen die moeten revalideren na een ongeluk of operatie. Doel van deze dansvorm is om mensen te laten bewegen en tot aan algehele verbetering te komen van het bewegingsapparaat waardoor het zelfvertrouwen een "boost" krijgt.

Op 11 september 2018 start het project "All Inn/Inclusiedans" in de sociëteit van het Ramses Shaffy Huis (RSH), Piet Heinkade 231, 1019HM Amsterdam. De les start van 14.00-15.00u. Niet bewoners van het RSH betalen € 5,- per les. (zie verder bij activiteiten)

Contactpersonen van Stichting Colors Amsterdam Dance Theater (CADT)
Activiteiten in het verleden