Organisatie

Yvonne.Yoga

Onderneming
Website Yvonne.Yoga
E-mailadres
info@yvonne.yoga
Beschrijving

Ik geef Critical Alignment Yogalessen. Op zondagavond om 20;00 uur geef ik een algemene les en op maandagavond van 18:30 tot 19:30 geef ik een 'Uurtje Yoga' dit is een herstellende yogales. Dit doe ik in studio Zena aan de Borneokade.

Daarnaast geef ik met zekere regelmaat Workshops. Mijn volgende zomerworkshop van 2018 is in Griekenland. Check m'n site voor meer info.

In 2001 kwam ik per toeval met CAY in aanraking. Ik had ernstige RSI klachten waardoor ik niet meer kon werken. Nadat ik drie lessen CAY had gevolgd voelde ik voor het eerst in vijf jaar m'n lichaam herstellen. Voor mij was het een heus wonder. Ik had namelijk al alles geprobeerd, fysiotherapie, Menschdyk, zwemmen, sport, etc. maar niets verlichtte mijn klachten.
Een aantal jaar geleden heb ik mijn drie en half jarige opleiding tot CAY docente afgerond, daarna heb ik een verdiepende studie tot CAY therapeute gedaan. Ik geef les op diverse plekken in de stad.

Bij Critical Alignment Yoga (CAY) wordt de beweeglijkheid van de wervelkolom centraal gesteld. Er wordt gebruik gemaakt van attributen om de grote bewegingspieren te kunnen ontspannen. Door de ontspanning van deze grote spieren krijgt de wervelkolom de ruimte om naar z’n oorspronkelijke vorm terug te keren. Daarna worden de houdingspieren (spieren dicht bij de wervelkolom) sterker gemaakt zodat de wervelkolom zijn structuur kan behouden. Het effect is dat er weer een doorgifte van beweging ontstaat en we weer vrij kunnen bewegen.

Voor meer info kun je m'n website bekijken Yvonne.Yoga