organisatie

LOhuizen

Netwerk
beschrijving

LOhuizen: studio's en tweepersoonsappartementen

Aan de Th. K. Lohuizenlaan op het Cruquiuseiland in het Oostelijk Havengebied, komen in totaal 81 studio’s en tweepersoonsappartementen voor jongeren van 18 t/m 27 jaar beschikbaar. Oplevering van het project staat gepland voor december 2017. Om in aanmerking te kunnen komen voor de woningen kunnen geïnteresseerden reageren op Woningnetadvertenties. Deze zullen vanaf 19 september 2017 één week op Woningnet Stadsregio Amsterdam gepubliceerd staan.

Vijf partners werken samen aan dit bijzondere woonproject, waar studenten, starters en statushouders tot en met 27 jaar samen gaan wonen en leven. De vijf betrokken organisaties zijn woningcorporatie de Alliantie, gemeente Amsterdam, jongerenhuisvester Socius, Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied en buurtorganisatie BOOST.  

Om de integratie van statushouders te stimuleren en om binding tussen de bewoners en de buurt een kickstart te geven, gaan de bewoners samenwerken aan het bouwen van een community waarin iedereen zich thuisvoelt. Hierover binnenkort meer!

Lees meer over het woonproject en de woningen op de website: http://www.lo-huizen.nl/