Organisatie

Cruquiusgilde

Informele groep
E-mailadres
info@cruquiusgilde.nl
Telefoon
06 38 34 51 93
Beschrijving

Cruquiusgilde is een unieke samenwerking tussen drie niet zo voor de hand liggende partijen. In het gilde komen ambacht, sociaal ondernemen, architectuur en cultuur niet alleen samen, maar zijn ze in symbiose met elkaar. Kansen staan bij ons centraal, kansen voor jong, eigenwijs en artistiek talent om de sprong naar de grote wereld te maken en een tweede kans voor jong talent dat om wat voor reden dan ook een stukje opleiding is misgelopen. Iedereen telt mee, ongeacht je verleden of voorkeuren, wij vormen de springplank voor al die mensen die niet direct kunnen toetreden tot de mainstream. Simpelweg om dat ze gewoon een tikkeltje anders zijn.

Het CQG bestaat uit drie onderdelen:

Ateliers: 11 werkateliers en een machinewerkplaats.
Met als gildeleden: meubelmakers, muziek- en audiokunstenaar, bamboe-designer, allround vakman, timmerman, fotograaf, filmmaker, DJ, videokunstenaar, interieurontwerper, schilder, beeldend kunstenaar en een lasser.

Talentonwikkeling: leren en werken.
CQG biedt werkervarings- en stageplekken aan voor leerlingen van ROC en werkzoekende jongeren uit de buurt.

Programma: sociaal en cultureel.
Workshops (bamboestiek: bouwen met bamboe), muziek, theater, film (Bike in Cinema) en dans. Voornamelijk in het weekend, een dag- en avondprogrammering, met af en toe een nachtactiviteit.

Cruquiusgilde zoekt per direct:
1. Actieve buurtbewoners die graag meewerken aan de CQG programmering.
2. Klusopdrachten in de buurt.