Nieuw op BuurtBalie-OHG

Vooraankondiging
Gerard Krabben

Dolly Bellefleur: "dubbel & dwars

vrijdag 19 maart 2021   |   19:30 - 20:30 uur   |   De Nieuwe KHL

De intieme en huiselijke sfeer van de Nieuwe KHL voert Dolly Bellefleur terug naar het knusse Anthony Theater waar zij debuteerde. Inmiddels trekt Dolly drie decennia als Frau Antje van het Verkeerde Kantje door ons kikkerlandje. 
In de jubileumshow Dubbel & Dwars vraagt Dolly zich af wat haar ‘kruistocht in couture’ heeft opgeleverd. Samen met haar vaste klaviervirtuoos Kees van Zantwijk trakteert deze beauty with brains je op gouwe ouwe en fonkelnieuwe songs. Roze strijdliederen, ondeugende smar...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

1,5 Meter Sessies presenteert: Aznavour mon amour

zaterdag 20 maart 2021   |   16:30 - 20:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Charles Aznavour, de zanger, de componist, de tekstschrijver. De man die Frankrijk en uiteindelijk de hele wereld veroverde met zijn prachtige liedjes en stem. Wij vieren zijn muziek en leven.
Zijn rijke oeuvre wordt bezongen door zangeres Britta Maria (chansons van Schoonheid en Troost) en pianist/zanger Maurits Fondse. (Matthijs van Nieuwkerk noemde hem één van de beste pianisten van Nederland) en accordeonist Oleg Fateev (o.a. Brel de Zoete Oorlog met Jeroen Willems). Met chansons in het Frans...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

1,5 Meter Sessies presenteert: David Vos &Frank van Bommel

zondag 21 maart 2021   |   16:30 - 17:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Toetsentovenaar en muzikale duizendpoot jazzpianist Frank van Bommel en die man met dat “gebruinde” geluid, zanger David Vos leerden elkaar kennen in de locatievoorstelling Victoria van Theatergroep Flint.Beiden wilden wel eens een andere weg inslaan dan de door henzelf gebaande wegen en samen besloten zij met zekere regelmaat bij elkaar te komen en fijn muziek te maken.Een reisje door Schumann’s Dichterliebe en Schuberts Winterreise, het onorthodoxe jazzlandschap van Mischa Mengelberg, het Brec...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

Tim Knol

do 1 apr 2021 - vr 2 apr 2021   |   18:00 - 21:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Intiem als een verjaardagsfeestje, waar Tim even de gitaar pakt. Zo voelde de 1,5 metersessies aan, die Tim Knol in juni gaf in De Nieuwe KHL. Ontspannen vertelt hij persoonlijke verhalen, zingt liedjes die op dat moment goed voelen. In zijn eentje op het podium, met alleen begeleiding van zijn gitaar, komt zijn karakteristieke timbre perfect tot zijn recht.

Tim Knol zou het het jaar 2020 bij ons komen uitluiden. De tweede lockdown gooide roet in het eten, maar gelukkig hebben we de optredens ku...

Te koop aangeboden, Gratis aangeboden
Barbara Cupido

Ledikant en commode

Baby- en kinderspullen > Overig
geplaatst op 6 maart 21, 16:25 uur, door Barbara Cupido
Te koop aangeboden, Gratis aangeboden

Voor een gezin in de buurt hebben wij een ledikant (merk bopita, wit) en een commode (white wash) beschikbaar voor een nog overeen te komen prijs. Het ledikant moet wat worden bijgeverfd en de commode heeft een lade die wat stroef loopt, maar ze kunnen beide nog pirma een ronde mee.

 

Bericht

Poëzie-Bankje' gedicht van de week

Geplaatst op 5 maart 2021, 00:22 uur , door Poëzie Bankje

'ZACHTER' van Vasalis.

Vasalis, pseudoniem van Margaretha (Kiekie) Droogleever Fortuyn- Leenmans, (1909 – 1998) was een Nederlandse dichteres. 'Vasalis' is een latinisering van haar achternaam 'Leenmans'.

Zij debuteerde in 1940 met de bundel ‘Parken en woestijnen’. Latere dichtbundels van haar zijn ‘De vogel Phoenix’ uit 1947 en ‘Vergezichten en gezichten’ uit 1954. De drie bundels die tijdens haar leven verschenen, bevatten in totaal slechts zo'n honderd gedichten. Postuum verscheen in 2002 ‘De...

Gratis aangeboden
Geoff Davies

Dakkoffer/rugzak + dragers met slot voor Peugeot 2008

Auto's en auto-accessoires > Dakkoffer
geplaatst op 4 maart 21, 08:22 uur, door Geoff Davies
Gratis aangeboden

Ideaal voor vakantie met (klein)kinderen, en zo goed als nieuw (2x gebruikt).
Dragers met ingebouwd slot+2 sleutels, op maat ingekort voor dakrails Peugeot 2008 (modeljaar 2014).
Dakkoffer ("rugzak") 320 liter staat al gemonteerd op dragers en wordt zo plat opgeslagen.
Na losmaten van dragers kan ook worden opgerold en opgeborgen in meegeleverde tas. 
Zelf ophalen. Reactie graag via privébericht. 

Vooraankondiging
Carola Rombouts

Workshop Linoleumsnede

zondag 14 maart 2021   |   10:00 - 17:00 uur   |   De Grafiekdrukkerij

De Grafiekdrukkerij Drukt Weer Door! Kom de voldoening smaken van met je handen te maken. Met deze workshop linoleumsnede doorloop je een ambachtelijk, grafisch traject van idee naar uitvoering. Je leert het gereedschap te gebruiken en op een grote (oude) drukpers af te drukken. Ervaring met deze techniek is niet noodzakelijk. We werken in klein gezelschap met persoonlijke aandacht voor wat je wilt en kunt, met ruimte voor experiment. Het maximum aantal deelnemers is 4 vanwege de pandemie. De ko...

Nieuwe aangeboden dienst
Corinne Schrauwen

Taart voor Kika

geplaatst op 27 februari 21, 17:19 uur, door Corinne Schrauwen
Eten & drinken

Ik ben een banketbakker in opleiding en bak taarten en koekjes om geld op te halen voor KiKa Stichting Kinderen Kankervrij. In januari 2022 ga ik voor de 2e keer meedoen met Schaats voor KiKa op de Weissensee in Oostenrijk.
 
Ik kan een taart maken geheel naar uw wensen, qua smaak en versiering. Zie als voorbeeld de foto's op de Facebook pagina.

Taarten
Smaken: Red Velvet, Regenboogtaart, Slagroomtaart, Cheesecake, Chocolade taart en nog veel meer
Kosten (afhankelijk van ingrediënten en decoratie): ...

Bericht

Poëzie-Bankje' gedicht van de week

Geplaatst op 26 februari 2021, 17:07 uur , door Poëzie Bankje

‘Het is niet genoeg het raam te openen’ van Alberto Caeiro.
 
Alberto Caeiro (1889–1915) is een heteroniem van de Portugese schrijver Fernando Pessoa. (Fernando Pessoa wordt als één van de belangrijkste dichters in de Portugese literatuur en wellicht een van de meest betekenisvolle dichters uit de twintigste eeuw)
 
Alberto Caeiro is, zoals Pessoa hem beschrijft: “Hij ziet de dingen met de ogen alleen, niet met het verstand. Hij laat geen gedachten vrij wanneer hij naar een bloem kijkt ... het enige...

Bericht
Esther Oskamp

Start Eester Imps uitgesteld

Geplaatst op 25 februari 2021, 20:35 uur , door Eester Imps

Met enig optimisme hoopten we Eester Imps begin maart te kunnen starten. Helaas kan dat nog niet, ook niet binnen de onlangs versoepelde corona maatregelen. Maar optimistisch blijven we wel.
 
De start van KookLab, MaakLab, DansLab, Filmlab, YogaLab1 en YogaLab2 zijn uitgesteld. Een update met een nieuwe startdatum en rooster volgt in de tweede helft van maart. Inschrijven blijft wel mogelijk.

We gaan van start zodra het kan!
 
Wil je meer informatie of op de hoogte gebracht worden over de nieuwe st...

Vooraankondiging
Meta  de Vries

Stemmen in de Eester 17 maart

woensdag 17 maart 2021   |   7:30 - 21:00 uur   |   De Eester

De verkiezingen komen eraan! In stemlokaal de Eester kun je je stem uitbrengen voor de Tweede Kamerverkiezingen op woensdag 17 maart 2021. Koffie & thee staat voor je klaar!

Bericht
Anneke de Maat

Ledenstop Leeskring Oost

Geplaatst op 24 februari 2021, 10:56 uur , door Anneke de Maat

In 2019 deed ik een oproep voor nieuwe leden voor de Leeskring Oost. Wij zijn blij met diverse nieuwe aanmeldingen die we gekregen hebben. We hebben inmiddels een Kring met veel leden en kunnen daarom op dit moment geen nieuwe leden meer verwelkomen. We hebben zelfs een wachtlijst. Als we weer nieuwe leden zoeken plaats ik weer een bericht. Vriendelijke groeten, Anneke

Bericht

Poëzie-Bankje' gedicht van de week

Geplaatst op 19 februari 2021, 13:00 uur , door Poëzie Bankje

'Eet nog van al dit mooie' van Gerrit Kouwenaar.

Gerrit Kouwenaar (1923–2014) was dichter, prozaschrijver, vertaler en journalist.

Hij maakte deel uit van de Vijftigers. Tijdens de Tweede Wereldoorlog, in 1941, publiceerde hij zijn eerste dichtbundel ‘Vroege voorjaarsdag’. Officieel debuteerde hij in 1953 met de bundel 'Achter een woord'. Zijn gedichten zijn vaak persoonlijk en sterk maatschappij-kritisch. In zijn latere gedichten kwam het accent meer te liggen op de vergankelijkheid, op het ver...

Bericht
Barbara van Schaik

Gezocht: deelnemers aan portretfotografie project Zoomtret

Geplaatst op 18 februari 2021, 10:53 uur , door Barbara van Schaik

OPROEP: ik zoek mensen die het leuk vinden om deel te nemen aan mijn portretfotografie project 'Zoomtret' - portretten gemaakt via een Zoom verbinding.

Als fotograaf heb ik mij het afgelopen jaar voornamelijk op (uitgestorven) stedelijke landschappen geconcentreerd. En nu, in dit tijdperk van afstand en avondklok, is mijn behoefte groot om weer mensen te fotograferen, om portretten te maken.

Maar hoe kan ik een portret maken als ik (vanwege persoonlijke omstandigheden) zoveel mogelijk thuis werk...

Bericht
Lu Morais

Talent gezocht!

Geplaatst op 17 februari 2021, 09:25 uur , door A Bunch of Choices

Ben jij tussen de 18 - 27 jaar oud, woon je in Amsterdam Oost en ben je op zoek naar een leuke plek om werkervaring op te doen? Zoek niet verder!

Talenten uit Oost
Het project “Talenten uit Oost” is opgezet door de organisatie A Bunch of Choices in overleg met stadsdeel Oost van de gemeente Amsterdam. In het project koppelen we gemotiveerde jongeren uit Amsterdam Oost die graag werkervaring op willen doen aan evenementen en organisaties. 

Ben jij zo’n jongere? Dan kun je meedraaien bij één of meer...

Nieuwe aangeboden dienst
Ganna Verhoeven

Corona testbus

geplaatst op 12 februari 21, 12:22 uur, door Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost
Zorg

Doe bij lichte klachten de coronatest in de GGD-testbus in Amsterdam Oost. Gratis en zonder afspraak. De GGD-testbus staat van 15 tot en met 28 februari op het Makassarplein voor buurthuis Archipel en is elke dag geopend van 09.00 tot 12.00 en van 12.45 tot 16.00.

• U hoeft géén afspraak te maken.

• De coronatest is gratis.

• Bent u in het bezit van een geldig legitimatiebewijs (paspoort, rijbewijs of identiteitskaart), neem deze dan mee. Heeft u dit niet? Ook dan kunt u worden getest.

• Draag e...

Vooraankondiging
Martijntje van der Kroef

Klimaatalarm 2021. Kom in actie op zondag 14 maart!

zondag 14 maart 2021   |   11:00 - 15:00 uur   |  

Met zoveel mogelijk mensen uit het Oostelijk Havengebied wil buurtbewoner Martijntje op zondag 14 maart deelnemen aan het Klimaatalarm op het Museumplein. Kom jij ook in actie?

Op zondag 14 maart laten we in meer dan 30 steden in Nederland stilstaand op 1,5 meter afstand onze stem horen, ook in Amsterdam. Vlak voor de verkiezingen vindt Martijntje, ook actief bij Grootouders voor het Klimaat, het extra belangrijk dat we dat met zoveel mogelijk mensen doen. Daarom nodigt ze alle buurtgenoten uit ...

Bericht
Esther Grandiek

Denk mee over toekomst Drenthhal

Geplaatst op 8 februari 2021, 16:37 uur , door Gemeente Amsterdam, gebiedsontwikkeling Amsterdam Oost

In het Cruquiusgebied wordt volop gebouwd. Er komt veel nieuwbouw en we willen de historische gebouwen bewaren. Zo ook de Drenthhal, een karakteristieke bedrijfshal op het terrein naast de nieuwe basisschool De Kleine Kapitein. We gaan de hal opknappen en over de nieuwe invulling ervan gaan we graag met u in gesprek.

Video Drenthhal
Onze stedenbouwkundige Erik van Beekum laat in de video zien hoe het gebied (deelgebied 8) er nu uitziet en wat de plannen zijn voor de toekomst. De video toont ook e...

Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

Geplaatst op 8 februari 2021, 00:11 uur , door Poëzie Bankje

LANGZAME BANKROVER van K. Michel.


K. Michel, pseudoniem van Michael Maria Kuijpers (1958), is een Nederlands dichter. Hij debuteerde in 1989 met de gedichtenbundel 'Ja! Naakt als de stenen'. Daarna volgde ‘Boem de nacht’ in 1994, waarvoor hij de ‘Herman Gorterprijs’ kreeg. Zijn derde bundel ‘Waterstudies’ uit 1999 werd bekroond met de VSB-poezieprijs en de Jan Campertprijs. In 1990 verscheen zijn uit het Spaans vertaalde keuze van gedichten van de Mexicaanse letterkundige Octavio Paz, onder de t...

Nieuwe aangeboden dienst
Corinne Schrauwen

Schaatsen slijpen

geplaatst op 6 februari 21, 11:14 uur, door Corinne Schrauwen
Overige sport

Het wordt koud, als het meezit kunnen we komende week het natuurijs op. Wees goed voorbereid en laat je schaatsen slijpen. Ik woon op het Borneo eiland en slijp schaatsen in ruil voor een donatie voor KiKa Stichting Kinderen Kankervrij. Stuur een whatsapp bericht om een afspraak te maken.

Meer nieuws