Nieuw op BuurtBalie-OHG

Nieuwe aangeboden dienst
Michel Groen

Gratis bijles rekenen/wiskunde lager en middelbaar onderwijs t/m vwo3

geplaatst op 27 januari 21, 14:43 uur, door Michel Groen
Bijles/huiswerkbegeleiding

Gratis bijlessen aangeboden bedoeld voor leerlingen in het basis onderwijs (rekenen) en het voortgezet onderwijs (wiskunde) (ca 9 - 15 jaar).

Speciaal bedoeld voor leerlingen die onder de huidige omstandigheden achterstand oplopen en thuis weinig mogelijkheden hebben om zich te concentreren of om hulp te vragen.

De bedoeling is om dit een op 1 te doen op een locaite in overleg bij voorkeur op je school.

Nieuwe aangeboden dienst
Monica Schokkenbroek

Kunst op Recept

geplaatst op 22 januari 21, 13:57 uur, door Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost
Zorg

Geef uw patiënten en cliënten een inspirerend steuntje in de rug!

Kunst op Recept is bestemd voor mensen met lichte psychische klachten en psychosociale problemen. Voor mensen voor wie medicijnen of psycho-sociale zorg niet meteen passend is. Samen met een beeldend kunstenaar, fotograaf of musicus herontdekt iemand zichzelf via een inspirerend traject op maat. Dit werkt zowel preventief als therapeutisch.

Signalen

Heeft u cliënten die vaak terugkomen met moeilijk te duiden klachten zonder vindba...

Te koop aangeboden
Jaco Boer

Fotowissellijsten in diverse formaten

Spullen voor huis, tuin, kantoor > Overige interieuraccessoires
geplaatst op 24 januari 21, 14:50 uur, door Jaco Boer
Te koop aangeboden

Bij het opruimen van de kelder kwam ik deze wissellijsten (met foto's/reproductie) tegen. Glas en metalen lijsten (wit/zwart) zijn nog in prima staat. Voor zacht prijsje over te nemen. Formaten: 100x70 cm (Tirol/Amsterdam-kaart), 80x60 cm (danser), 60 x50 cm (Franciscus/leeg). 

Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

Geplaatst op 24 januari 2021, 00:11 uur , door Poëzie Bankje

‘Wandeling’ van Anneke Brassinga.

Anneke Brassinga (1948) is een Nederlandse dichteres, prozaïst, essayist en vertaler.
Zij debuteerde als dichteres in 1987 met de bundel 'Aurora'. De thema's van Brassinga's poëzie zijn de natuur en de liefde, maar ook de taal. Om haar rijke woordenschat wordt zij vaak geroemd, evenals om haar taalvaardigheid. In haar gedichten deelt Anneke Brassinga intieme speldenprikken uit, is zij liever niet merelloos en leert ze haar lezers 'Hoe te zoenen op straathoeken'. ...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

1,5 Metersessies presenteert: Evi de Jean & Saartje

vrijdag 5 februari 2021   |   19:30 - 20:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Een woeste omhelzing van Saartje Van Camp en Evi De Jean. Hun verhalen en muziek nemen je mee naar waar het vuur brandt. Te midden van al wat is. Waar de stad verlaten is. Waar de hunkering naar vasthouden mag worden ingelost. En een stem van vroeger klinkt. Naar het midden van het leven. Naar waar de wind vanuit alle hoeken van het plein tegen onze blote wangen aan beukt. En waar wij, met de ogen half dicht geknepen, toch blijven staan. Midden in een lied. Midden in de tijd.

Met cello, elektron...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

1,5 Meter sessies presenteert: Francis van Broekhuizen

zondag 7 februari 2021   |   16:30 - 20:30 uur   |   De Nieuwe KHL

'Francis zingt voor u'

Wat doe je als de muren op je afkomen tijdens de lockdown? Operazangeres Francis van Broekhuizen gaf zichzelf dagelijks een muzikale injectie tegen de verveling. In een vlogserie nam de dramatische sopraan meer dan 100 liederen en aria’s op onder de titel ‘Francis zingt voor u’. Wil je dat Frances ook voor jou zingt? Kom dan naar De Nieuwe KHL, waar zij in een intieme 1,5 meter sessie de meest beluisterde liederen ten gehore brengt. Indrukwekkend en ontwapenend. 

Deze fina...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

Spelen voor de GRAP: ST. SOLAIRE

donderdag 25 maart 2021   |   20:00 - 21:00 uur   |   De Nieuwe KHL

Het elegante, betoverende geluid van St. Solaire bestaat uit een karakteristieke smeltkroes van warme klanken en subtiele muzikale kleuring. Het muzikaal palet – vol rijke harmonieën en gebalanceerde percussieve lagen – heeft zich gevormd rondom de breekbare vocalen van Geert van Emden, zoals is te horen op de geprezen eerste singles ‘Running’ en ‘Morning Sun’. Na het winnen van de Grote Prijs van Rotterdam in 2017 trok de band zich terug om te werken aan nieuw repertoire. 
Op het moment van schr...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

Spelen voor de GRAP: Stephanie Struijk

woensdag 9 juni 2021   |   20:00 - 21:00 uur   |   De Nieuwe KHL

Stephanie Struijk schrijft persoonlijke verhaaltjes in liedjes. Misschien ken je haar nog wel onder de naam ‘Stevie Ann’. In 2016 schreef ze samen met Daniël Lohues haar eerste album in het Nederlands tijdens een roadtrip door Amerika. Het werden liedjes die gaan over het maken van een nieuw begin, verlangen naar thuis, en de magie van geluksmomenten. Ze gaat door waar ze gebleven was, soms dromerig terugkijkend naar vroeger, maar de focus ligt vooral op verhalen die verder willen, liedjes die t...

Bericht
Esther Oskamp

Eester Imps cursussen verschoven naar maart

Geplaatst op 23 januari 2021, 19:53 uur , door Eester Imps

Van het corona virus zijn we helaas nog niet bevrijd. De lockdown is verlengd tot en met tenminste 9 februari. In verband hiermee zijn de Eester Imps cursussen verschoven naar maart of later. Kijk hieronder.

- KookLab start maandag 1 maart
- MaakLab start dinsdag 2 maart
- DansLab start woensdag 3 maart
- YogaLab-2 start woensdag 3 maart
- FilmLab start donderdag 4 maart
- NatuurLab start donderdag 4 maart
- YogaLab-1 start donderdag 4 maart
- PercussieLab start dinsdag 23 maart
- LiedjesLab start dinsd...

Bericht
Monica Schokkenbroek

Nieuw op de BuurtBalie: Kunst & Cultuur in de buurt!

Geplaatst op 22 januari 2021, 13:29 uur , door Buurtcoöperatie de Eester

Op zoek naar inspiratie? Leren zingen of fotograferen? Een voorstelling of tentoonstelling bezoeken? Onze buurt barst van de culturele initiatieven. Laat je hier inspireren of plaats jouw activiteit onder de 'knop' Kunst & Cultuur' in de buurt.

Alle aanbieders van Kunst & Cultuur kunnen hun aanbod gratis plaatsen zodat buurtbewoners een duidelijk en vooledig overzicht hebben van wat er te doen is. 

Kunst is goed voor de gezondheid

Daarnaast biedt het ondersteuning aan het project ‘Kunst op recept’...

Bericht
Donna Donkers

Samen naar de Klimaatmars 2021! 

Geplaatst op 21 januari 2021, 17:27 uur , door Donna Donkers

Met zoveel mogelijk mensen uit het Oostelijk Havengebied wil buurtbewoner Martijntje deelnemen aan de Klimaatmars. Doe jij ook mee? 

Dit keer is het geen mars, maar laten we stilstaand op 1,5 meter afstand onze stem horen in onze eigen regio. Vlak voor de verkiezingen vindt Martijntje, ook actief bij Grootouders voor het Klimaat, het extra belangrijk dat we dat met zoveel mogelijk mensen doen. Daarom nodigt ze alle buurtgenoten uit om samen deel te nemen aan de Klimaatmars. “We laten graag zien ...

Bericht
Ganna Verhoeven

Schonestratendag met kinderen (en hun ouders) start zaterdag 6 maart!

Geplaatst op 21 januari 2021, 17:06 uur , door Buurtcoöperatie de Eester

Ann (10) en Yoanna (11) van de Piet Hein school hebben de Eester benaderd met het geweldige idee om ook de kinderen (en hun ouders) enthousiast te maken om deel te nemen aan de maandelijkse Schonestratendag. De eerste editie zal op zaterdag 6 maart van start gaan! Erger jij je ook zo aan een straat met rommel? Doe mee en geef je op via duurzaam@buurtcooperatieohg.nl

Bericht
Petra Wijmenga

Een mooi verhaal van de BuurtBel

Geplaatst op 21 januari 2021, 16:50 uur , door De BuurtBel

De BuurtBel gaat ondanks alles gewoon door! En gelukkig weten buurtbewoners ons nog goed te vinden. Regelmatig hebben we nieuwe aanmeldingen van buurtbewoners die iets willen doen voor een ander of juist vragen van buurtbewoners die ondersteuning nodig hebben. Zoals hulp bij het boodschappen doen, samen een wandeling maken en anderen worden regelmatig gebeld voor een praatje.

Een mooi voorbeeld van een recente vraag: Een moeder met 3 kinderen vroeg ons of er tweemaal per week voor het gezin geko...

Bericht
Meta  de Vries

De Eester blijft gesloten tot en met tenminste 9 februari

Geplaatst op 19 januari 2021, 14:00 uur , door Meta de Vries

Het nieuwe jaar is van start gegaan. Van het corona-virus zijn we helaas nog niet bevrijd en voorlopig lijken we nog niet uit haar greep te kunnen ontsnappen. Daarom is de lockdown door de overheid onlangs verlengd tot en met tenminste 9 februari.

In verband met deze verlenging, blijft de Eester tot en met 9 februari gesloten.

Nu de inentings campagne tegen het virus is gestart en er zicht is op verbetering, hopen we voorzichtig om dit jaar een OHG Loop en een Eesterfestival te kunnen organisere...

Vooraankondiging
Olga Hengeveld

Webinar over zonne-energie in het Oostelijk Havengebied

donderdag 4 februari 2021   |   20:00 - 22:00 uur   |  

Na twee succesvolle digitale informatiebijeenkomsten organiseert de Energiecommissie, samen met het Amsterdam Energy City Lab, donderdag 4 februari om 20.00 uur een nieuw webinar ‘ZONNE-ENERGIE IN HET OOSTELIJK HAVENGEBIED’. Wat kunnen we er mee? Wat levert het op? Hoe gaan we om met (piek)belasting?

Buurtbewoners Hugo, Ruud en Tim vertellen alle ins & outs:

· Introductie van het programma ZonneEnergiek OHG

· Hoe staat het er voor met de zon in het Oostelijk Havengebied?

· Wat komt er op ons af r...

Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

Geplaatst op 17 januari 2021, 00:11 uur , door Poëzie Bankje

‘VOORBEREIDING’ van Elisabeth Eybers.

Elisabeth Eybers (1915–2007) was een Zuid-Afrikaans dichteres, in 1978 winnares van de Constantijn Huygens Prijs, in 1991 van de P.C. Hooftprijs, is een van de belangrijkste dichters in de Afrikaanse letterkunde. Zij wordt in Zuid-Afrika gerekend tot de 'Dertigers'. Deze 'Dertigers' braken bewust met de traditionele en conservatieve instelling van de Zuidafrikaanse poëzie.
Haar gedichten zijn over het algemeen zeer persoonlijk van aard. In haar werk, dat word...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

Spelen voor de GRAP: Maurice van Hoek

zaterdag 6 maart 2021   |   20:00 - 21:00 uur   |   De Nieuwe KHL

Maurice van Hoek (25 januari 1992) is een getalenteerde student aan het conservatorium, maar met een haperend muzikaal kompas. In een zoektocht naar richting ontvlucht hij zijn opleiding en zijn toenmalige woonplaats Rotterdam om voor drie maanden door Amerika te trekken. Tijdens zijn zwerftocht verkent hij het gebied waar de seventies countryfolk van iconen als The Eagles en James Taylor zijn oorsprong vindt. 
Na zijn debuutalbum ‘Live Forevermore’ (2016) en ‘Traveling Man’ (2018) volgt het de E...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

1,5 Meter Sessies presenteert: Koet, Kooij en Overhaus

vrijdag 23 april 2021   |   19:30 - 20:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Een zangeres/gitariste, een bassist/zanger en een drummer…pure popsongs en een heel eigen geluid…drie muzikanten die elkaar hebben gevonden:

Marieke Koet was jarenlang zangeres en gitariste van The Aboriginals, Arno Kooij was bassist bij o.a. Agents of Decay en Claw Boys Claw, en Wouter Overhaus was drummer in de Grasparkieten en speelde met enkele kleine onderbrekingen jaren in The Aboriginals.

Eigen nummers met veel vuur gespeeld, heldere zanglijnen, mooie samenzang en opvallende baspartijen, ...

Vooraankondiging
Gerard Krabben

1,5 Meter Sessies presenteert: Arie Cupé & André Vrolijk

za 24 apr 2021 - zo 25 apr 2021   |   16:30 - 20:30 uur   |   De Nieuwe KHL

KAARTEN: https://denieuwekhl.stager.nl/web/tickets

Arie Cupé speelde in musicals (o.a.‘De zoon van Louis Davids’, ‘Wat zien ik’, ‘De Jantjes’), in komedies (o.a. ‘Kantje Boord’, ‘Harrie let op de kleintjes’, ‘Herrie in de keuken’) en hij regisseerde vele theaterprogramma’s (van o.a. Willeke Alberti, Frans Mulder, Natascha Emanuels).

André Vrolijk beheerst met zijn wonderaccordeon musette, tango en het originele Amsterdamse repertoire dat zijn grote liefde heeft. André werkte vaak als gast bij or...

Vooraankondiging
Carola Rombouts

Workshop Linoleumsnede (uitgesteld tot nader bericht)

zondag 31 januari 2021   |   10:00 - 17:00 uur   |   De Grafiekdrukkerij

Kom de voldoening smaken van met je handen te maken. Met deze workshop linoleumsnede doorloop je een ambachtelijk traject van idee naar uitvoering, leer je het gereedschap te gebruiken en op een grote drukpers af te drukken. Ervaring met deze grafische techniek is niet noodzakelijk. We werken in klein gezelschap met persoonlijke aandacht voor wat je wilt en kunt en ruimte voor experiment.

Vooraankondiging
Martijntje van der Kroef

Klimaatmars op 14 maart met buurtgenoten. Doe je mee?

zondag 14 maart 2021   |   11:00 - 15:00 uur   |  

We willen buurtgenoten uitnodigen om met ons mee te lopen, ons te laten horen en zien op 14 maart aanstaande. De klimaatmars is een landelijk initiatief maar wordt pas succesvol als we uit alle buurten een bijdrage gaan leveren. We laten graag zien dat er nog toekomstmuziek zit in klimaatverbetering op korte termijn. Neem daarom ook je instrument of spandoek mee op 14 maart.

Meer nieuws