Nieuw op BuurtBalie-OHG (646)

Nieuw bericht
Meta  de Vries

Projectleider warmteonderzoek bij de Energiecommissie OHG

geplaatst op 26 september 2020, 11:55 uur, door Buurtcoöperatie de Eester

Ik ben Marian Prins, buurtbewoner en sinds september projectleider warmteonderzoek bij de Energiecommissie OHG. De helft van onze wijk wordt nu verwarmd met CV-ketels op aardgas. In onze krant leest u dat wij warmte uit (haven)water als meest duurzame alternatief zien voor aardgas. De Energiecommissie wil die mogelijkheden laten onderzoeken. Op basis van een haalbaarheidsstudie kunnen bewoners, VvE’s en andere eigenaren straks een goed afgewogen keuze maken. De subsidie voor dat onderzoek krijge...

Nieuw bericht
Ganna Verhoeven

De herfst BuurtBaliekrant is uit!

geplaatst op 26 september 2020, 11:44 uur, door Buurtcoöperatie de Eester

We hebben geweldig nieuws! Er is geld beschikbaar gesteld door de Gemeente. Daar kan een groot deel van de plannen uit de Toekomstagenda OHG 2025 verder ontwikkeld mee worden! HOERA!

Samen maken we onze buurt beter en mooier!

De nieuwe BuurtBaliekrant verschijnt rond dit weekend in je bus en staat deze keer vol met verhalen van initiatiefgroepen, die ontstaan zijn na de BuurtTop in 2019. Over hoe ze ontstaan zijn, te werk gaan, wat de plannen zijn en hoe ze deze concreet maken. 

Meer weten over ...

Nieuw bericht
Aad Verkleij

Duurzaam-OHG krant over energie­transitie in het Oostelijk Havengebied

geplaatst op 26 september 2020, 11:23 uur, door Duurzaam OHG

Nieuwe energie moet duurzaam opgewekt zijn. In april 2019 spraken 150 actieve buurtbewoners bij de Buurt­Top 2025 de ambitie uit om voorop te lopen in de energie­transitie. Een groep betrokken buurtbewoners richtte daarna de Energiecommissie OHG op. Doel: najagen van de energie-transitie in onze wijk en daarvoor bewoners, Verenigingen van Eigenaren (VvE’s), verhuurders en woningcorporaties te mobiliseren.

OHG-duurzaam-Community
De Energiecommissie zou het liefst intensief met bewoners in contact ...

Vooraankondiging activiteit
Daan Mulder

Lezing over Olga Tokarczuk

zondag 4 oktober 2020   |   14:30 - 15:30 uur   |   Ramses Shaffy Huis

Pool van geboorte en groot kenner van de Poolse literatuur, Krzysztof Dobrowolki-Onclin, houdt op zondag 4 oktober een lezing over Olga Tokarczuk, de Poolse Nobelprijswinnares van de Literatuur 2018.

Omdat we maximaal 15 mensen kunnen toelaten i.v.m. de coronamaatregelen, wordt de lezing tweemaal gegeven: van 14.30 - 15.30 u en 16.30 en 17.30 uur.

Vooraf reserveren en betalen is noodzakelijk.

Vooraankondiging activiteit
Elise Kleisen

De landelijke compostdag

zaterdag 10 oktober 2020   |   10:00 - 15:00 uur   |   Java eiland

Beste bewoners van Javaeiland,

De geplande landelijke compostdag van zaterdag 28 maart ging vanwege het coronavirus niet door. We hopen alsnog later dit jaar compost te kunnen uitdelen en wel op zaterdag 10 oktober. We wensen iedereen het allerbeste. Wees voorzichtig en blijf gezond.

Hartelijke groeten,
Elise

Op deze dag delen we gratis compost uit aan de bewoners van Javaeiland.
Hiermee bedanken we u graag voor de moeite die u doet om uw GFE apart te houden en weg te brengen naar één van de GFE ...

Vooraankondiging activiteit
Anita  Kamp

Vitaliteit: Pranic Healing training op zondag 11 & 18 oktober 2020

zondag 11 oktober 2020   |   9:30 - 18:00 uur   |   De Eester

Leer Pranic Healing in twee dagen! Daarna behandel je jezelf en anderen met deze effectieve healingmethode op het basisniveau. Je kunt je vitaliteit verhogen door het toepassen van de technieken. Voel je energiek en vitaal. 

Pranic Healing is een manier om gezondheid te beïnvloeden door levensenergie in te zetten. Zweverig? Nee, helemaal niet, een kwestie van energie verwijderen en verse energie toevoeren, that’s it.

Ervaringen van deelnemers:
 *Ik had niet gedacht dat het zo’n bijzondere ervarin...

Nieuwe aangeboden dienst
Petra Wijmenga

De Telefooncirkel in het Oostelijk Havengebied

geplaatst op 25 september 20, 12:41 uur, door De BuurtBel
Burenhulp / informele zorg

Wil je je dag sociaal beginnen? Doe dan mee aan de Telefooncirkel. De Telefooncirkel is een bestaand project, dat op initiatief van een bewoonster van het KNSM-eiland, samen met de BuurtBel, al geruime tijd met succes draait. En nu willen ze graag uitbreiding.

Bij de Telefooncirkel krijgt iedere deelnemer iedere ochtend tussen 9.00 en 10.00 uur een telefoontje van een buurtgenoot. De eerste persoon op de lijst, belt de volgende op de lijst en die belt weer de volgende... De laatste op de lijst b...

Nieuwe aangeboden dienst
Marijke  de Raadt

Ontspannende, rugmassage op het Java-eiland

geplaatst op 23 september 20, 15:08 uur, door Meander Massage
Massage

Heb je vastgelopen schouders van al dat thuiswerken? Pijn in je onderrug? Stressklachten en een onrustig hoofd?

Gun jezelf dan een ontspannende massage, op het Java-eiland in Amsterdam. Als je in het Oostelijk Havengebied e.o. woont, kan ik ook bij je thuis komen.

Ik behandel onderrug, bovenrug, schouders, nek, armen en hoofd op een speciale massagestoel die het hele lichaam ondersteunt. Over je kleding heen of op de huid met massageolie, net wat je wilt.
Na afloop voel je je weer soepeler, energ...

Nieuw bericht
Jeannine Valeriano

GYROKINESIS® terug in de Eester

geplaatst op 21 september 2020, 11:28 uur, door Jeannine Valeriano

Na maanden met parksessies en lessen online is GYROKINESIS® weer terug in de Eester.

GYROKINESIS®, het beste van Yoga, Tai Chi, dans, zwemmen, turnen en roeien.

Je ontspant, voelt je krachtiger, je lichaam verandert, je ervaart meer flexibiliteit en merkt hoe je lijf in elkaar zit. Een (proef)les voor iedereen die deze bijzondere methode wil ervaren.

GYROKINESIS® bestaat uit oefeningen die het zenuwstelsel activeren en je ruggengraat en gewrichten soepel houden. Door de contrastrijke bewegingen ...

Nieuw bericht

Poëzie-Bankje' gedicht van de week

geplaatst op 21 september 2020, 00:11 uur, door Poëzie Bankje

BIOGRAFISCH I van Ida Gerhardt.

Ida Gardina Margaretha Gerhardt (1905–1997) was een Nederlands dichteres, vertaalster en classica.
Haar eerste bundel - Kosmos - verscheen op 9 mei 1940, één dag vóór het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog. De bezetting inspireerde haar tot een van haar beroemdste gedichten, Het Carillon, dat in 1945 verscheen (uit haar tweede bundel ‘Het Veerhuis’) Hiervoor ontving ze de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs. In 1955 verscheen de bundel Het Levend Monogram die de re...

Vooraankondiging activiteit
Aleid Bouten

Kung Fu Flow buitenles

elke woensdag   |   20:00 - 21:00 uur   |   Op wisselende, mooie plekken...

Lekker buiten in weer en wind Kung Fu Flow. De wind tegen je huid voelen en je energie laten stromen. Dat is precies wat een uurtje Kung Fu Flow jou kan geven. Gratis proefles om kennis te maken.
Je leert eenvoudige oefeningen uit Kung Fu gericht op:

  • Ademhaling
  • Kracht
  • Balans
  • Leningheid & flexibiliteit
  • Focus & concentratie

Je beweegt vloeiend als water met de vitaliserende kracht van vuur, Soms langzaam met aandacht voor je ademhaling, dan weer snel, doelgericht en met kracht. Kung Fu is gebaseerd...

Vooraankondiging activiteit
Gerard Krabben

1,5 Meter Sessies i.s.w. met Stichting Grap presenteert: rhou

woensdag 23 september 2020   |   21:00 - 22:00 uur   |   De Nieuwe KHL

RHOU maakt Nederlandstalige droompop die is opgebouwd uit organische elektronica en sferische teksten die een beroep doen op je fantasie. De driekoppige band haalt met name hun inspiratie uit boeken, films en synthesizers. In juni bracht Rhou hun eerste EP Ochtendgloren uit. 

KAARTEN: https://denieuwekhl.stager.nl/web/tickets

KIJK EN LUISTER HIER: https://distrokid.com/hyperfollow/rhou/ochtendgloren 

Vooraankondiging activiteit
Gerard Krabben

David Vos en Nettie Krull

zondag 4 oktober 2020   |   16:30 - 17:30 uur   |   De Nieuwe KHL

We zijn er trots op dat David Vos voor de tweede maal een 1,5 Metersessie verzorgd op het podium van de Nieuwe KHL. Deze keer onder de bezielende begeleiding aan de vleugel door Nettie Krull.

David zingt en spreekt werk van Lennaert Nijgh, Frans Halsema, Jeroen Zijlstra, Willem Wilmink, Johan Hoogeboom, Theo Nijland, Lieven Tavernier en natuurlijk van Jacques Brel.
 De donkerbruine stem van David Vos is geschapen voor het zingen van Brel, die hij op eigen wijze vertolkt met eenzelfde zeggingskra...

Vooraankondiging activiteit
Gerard Krabben

Kabier Noor Mohamed en Andre Vrolijk

zondag 11 oktober 2020   |   16:30 - 17:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Kabier Noor Mohamed is een Amsterdamse moslim die geestige, intieme en meeslepende liederen zingt. In zijn theaterconcerten ‘De wonderbaarlijke genezing van een depressieve moslim’ en ‘Het hart van een liefdesextremist’ zong en vertelde hij over zijn leven vol hobbels en hartzeer. Met een flinke dosis humor en scherpzinnige teksten neemt hij zijn aanrommelende medemens en vooral zichzelf liefdevol de maat.

In de Nieuwe KHL zingt hij onder begeleiding van zijn vaste begeleider accordeonist Andre ...

Nieuw bericht
Meta  de Vries

Hoe wil jij dat onze buurt eruit ziet in 2025?

geplaatst op 18 september 2020, 13:12 uur, door Buurtcoöperatie de Eester

We hebben geweldig nieuws! Er is geld beschikbaar gesteld door de Gemeente via Oost Begroot. Daar kan een groot deel van de plannen, die na de BuurtTop gemaakt zijn n.a.v. de toekomstagenda OHG 2025, mee gerealiseerd worden! HOERA!

Samen maken we onze buurt beter en mooier!

De nieuwe BuurtBalie krant staat deze keer vol met verhalen van initiatiefgroepen die ontstaan zijn na de BuurtTop. Over hoe ze ontstaan zijn, te werk gaan, wat de plannen zijn en hoe ze deze concreet maken.

Meer weten over O...

Vooraankondiging activiteit
Lyviënne Maria Blackman

Workshop Upcycle Sieraden

zondag 27 september 2020   |   13:30 - 16:30 uur   |   Atelier Zoet & Zagen,...

Gooi je oude rommel niet weg, maar maak er iets nieuws van. 

Je gaat deze middag aan de slag met verschillende Upcycle materialen, zoals rubber, leer, en plastic.

Je leert (verbindings)technieken, met metaaldraad, en creëert zo jouw eigen unieke sieraden. 

Er is genoeg materiaal in het atelier, maar neem gerust jouw eigen "rommel"aan Upcycle materialen mee, zoals oude sieraden, kappotte riemen/ lederen laarsjes, oude kleding etc.


Thuis aan de slag? We verkopen ook DIY Upcylce pakketjes in de sho...

Vooraankondiging activiteit
Gerard Krabben

1,5 Metersessies presenteert: Gipsy Saloon met Servus

vrijdag 2 oktober 2020   |   19:00 - 21:30 uur   |   De Nieuwe KHL

Het was een prettige zekerheid: iedere maand kon u in De Nieuwe KHL getuige zijn van een wonderlijke transformatie. Dan veranderde een Hollands muzikantengezelschap in een opzwepend zigeunerorkest met eigen composities en Russische, Yiddische en Joegoslavische nummers. Nu pakken we de draad weer voorzichtig op. Uiteraard corona-proof, conform de 1,5 Metersessies. Heerlijk eten en drinken en tegelijk luisteren naar muziek uit het hart, daar knapt iedereen van op. 

Entree: 37,50 (entree & een 2 gan...

Vooraankondiging activiteit
Carola Rombouts

Werken als Werkman met ambachtelijke druktechnieken

zaterdag 3 oktober 2020   |   10:00 - 17:00 uur   |   De Grafiekdrukkerij KNSM-laan...

Hendrik Nicolaas Werkman in beeld: sjabloneren, drukvormen (maken en gebruiken: karton, linoleum…), inktkleuren mengen, stempelen (maken en gebruiken) met de inktrollers werken; kortom, je kiest je werkwijze of past alle door Werkman gebruikte technieken toe! Na een introductie van zijn werk(wijze) zelf aan de slag. Hendrik Nicolaas Werkman was een kunstenaar die met zijn kennis als drukker zijn eigen taal in beeld ontdekte en toepastte. Hij kon 'schilderen' met onder andere inkt, rollers, drukp...

Vooraankondiging activiteit
Monica Schokkenbroek

Creatief Actief!

tweewekelijks: elke woensdag   |   10:00 - 11:30 uur   |   De Eester

Heb je zin om te tekenen, schilderen, kleien, vilten of handwerken? Dat kan!
Ga met je eigen ideeen aan de slag of laat je inspireren!

We beginnen op woensdagochtend 9 september 2020.
Meld je wel aan via iinfo@buurtcooperatieohg.nl

En uiteraard hanteren we de RIVM richtlijnen.

Tot dan & bij de koffie!

Monica Schokkenbroek

 

Vooraankondiging activiteit
Hester van Laar

Trainingsaanbod Ouder- en Kindteam Indische Buurt - Oostelijk Havengebied

maandelijks: elke eerste maandag   |   16:00 uur   |  

Het Ouder- en Kindteam Indische Buurt - Oostelijk Havengebied biedt in schooljaar 2020-2021 weer verschillende gratis trainingen voor kinderen en cursussen voor ouders aan. Kijk in het overzicht voor informatie over het aanbod en contactgegevens.

Vooraankondiging activiteit
Danielle Botman

Bijles in de Eester!

elke zaterdag   |   10:00 - 14:00 uur   |   De Eester

Bijles in de Eester van Juf D.

Op zaterdag wordt er van 10:00 tot 14:00 bijles gegeven aan leerlingen van groep 6, 7 en 8. Er wordt gewerkt in groepjes van maximaal 3 leerlingen per keer. Omdat er in kleine groepjes wordt gewerkt blijven de kosten beperkt. We werken aan rekenen, begrijpend lezen en eventueel studievaardigheden. Kom eens kennismaken in de Eester! Of neem een kijkje op mijn website https://www.aandeslagmetjufd.nl/

 

Meer nieuws