Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week - nieuwe Dichter des Vaderlands

Geplaatst op 2 februari 2021, 00:11 uur , door Poëzie Bankje

‘VRIENDEN EN WAT DIES MEER ZIJ’ van Lieke Marsman.

Lieke Marsman (1990) is een Nederlandse dichteres. Zij is de nieuwe Dichter des Vaderlands. De komende twee jaar zal zij gedichten schrijven bij nationale gebeurtenissen en optreden als ambassadeur van de poëzie. Als achtste en jongste drager van de titel, neemt zij het stokje over van Tsead Bruinja. Lees meer op haar website.

Dichterdesvaderlands.nl: - Lieke Marsman schrijft al meer dan vijftien jaar poëzie. In 2010 debuteerde ze met “Wat ik mijzelf graag voorhoud”, bekroond met drie debuutprijzen: de C. Buddingh’-prijs, de Lucy B. en C.W. van der Hoogtprijs en de Liegend Konijn Debuutprijs. Drie jaar later verscheen De eerste letter en in 2017 volgde de roman Het tegenovergestelde van een mens, waarin ze proza met poëzie en essayistiek vervlecht in een stilistische zoektocht over klimaatverandering. In 2018 verscheen “De volgende scan duurt vijf minuten”, gedichten en een essay over haar kankerdiagnose. In haar werk gaan het persoonlijke en politieke hand in hand. Marsman weet altijd haar vinger op de zere plek in de samenleving te leggen. -

Lees hier haar eerste gedicht als Dichter des Vaderlands.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via www.tinyletter.com/gedichten.