Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

Geplaatst op 28 januari 2021, 10:00 uur , door Poëzie Bankje

'TOT RUST GAAN' van Sholeh Rezazadeh.

Vandaag start de Poëzieweek 2021. Poëzieweek is het grootste en meest laagdrempelige initiatief voor poëzie in de Lage Landen. Literaire organisaties, scholen, bibliotheken, boekhandels, media, … Iedereen doet mee! Elk jaar staat poëzie centraal tijdens de laatste week van januari.
Dit jaar is het thema ‘samen’. We vieren het samen-leven, samen-hangen, samen-zijn, samen-voegen, samen-stellen, samen-zitten, samen-werken, samen-lezen en samen-schrijven. Want samen kunnen we veel. Lees meer op www.poezieweek.com.

Over Sholeh Rezazadeh:
Sholeh Rezazadeh (1989) is schrijver en dichter. Ze kwam in 2015 naar Nederland. Daarvoor woonde ze in haar geboorteland Iran; waar ze meerdere verzamelingen van korte verhalen in het Perzisch piubliceerde. Rezazadeh is een veelzijdig talent: proza en poëzie gaan hand in hand bij haar en ze is een geboren performer. Haar komst naar de Nederlandse letteren bleef niet bepaald onopgemerkt. In 2019 won ze de El Hizjra Literatuurprijs voor poëzie en in 2018  de Agora Lettera Schrijfwedstrijd voor proza. Lees meer op www.sholehrezazadeh.nl en www.crossingborder.nl.

In 2020 verscheen haar debuutroman ‘De hemel is altijd paars’ (in het Nederlands). Het boek vertelt het verhaal van Arghavan, een jonge Perzische vrouw die nog maar net in Nederland woont. In haar nieuwe ‘thuisstad’ Amsterdam ontmoet ze een keur aan mensen.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via www.tinyletter.com/gedichten.