Bericht

Linda zoekt stadswarmtegebruikers

Geplaatst op 29 oktober 2020, 15:23 uur , door Duurzaam OHG

Oproep van Linda Vosjan (IJburg) voor een online werksessie over stadswarmte, Vattenfall, koeling, electriciteitsgebruik. Alle meedenkers verzamelen!

"Al ruim 17 jaar ben ik een Amsterdamse, IJburgse klant van Vattenfall (voorheen Nuon) hoge temperatuur Stadswarmte, met een huis uit 2003. Ik dacht altijd dat we hiermee voorliepen in de energietransitie, totdat ik meer te weten kwam over het systeem. En ik me bewuster werd van de afhankelijkheid van de aanbieder, die zelf beslist over de bron van de warmte. Sinds de warme zomers van de laatste jaren, heb ik ook een vraag naar het koelen van mijn huis. Dat kan niet met dit stadswarmte systeem. Ik voorzie een sterk groeiende electriciteitsgebruik in mijn buurt als meer mensen airco's gaan aanschaffen.

Om de krachten in Nederland en Amsterdam in 't bijzonder te bundelen rond gebruikers en andere experts rond stadswarmte, organiseer ik een eerste online werksessie. Er is zoveel kennis in het land dat de beleidsmakers nu niet bereikt! Als energiecommissaris van wijkcode 1087 en oprichter van Natuurlijk IJburg neem ik graag het initiatief.

Geef je bij mij op en ik plan een eerste ONLINE bijeenkomst: natuurlijkijburg@gmail.com

 

Stadsverwarming Vattenfall