Bericht

Poëzie-Bankje' gedicht van de week

Geplaatst op 23 oktober 2019, 00:00 uur , door Poëzie Bankje

Een gedicht van Hagar Peeters: ‘Bij de biografie van Wislawa Szymborska’.
 
Hagar Peeters is auteur en dichter. Haar dicht-debuut verscheen in 1999 onder de titel ‘Genoeg gedicht over de liefde vandaag’. Het zijn laconieke en subtiele, soms satirische gedichten over de liefde, genoeg liefde, te weinig liefde, voorbije liefde, en over uiteenlopende zaken als Maagdenhuisbezetters, dementie, de aanhef van brieven, geluk, dood, de blues en het knippen van baarden. Dit gedicht werd genomineerd voor de NPS-Cultuurprijs. In 2003 verscheen ‘Koffers Zeelucht’, dat bekroond werd met de J.C. Bloemprijs en de Jo Peters Poëzieprijs 2004. Als onderdeel van deze prijs verscheen in beperkte oplage de bundel ‘Nachtzwemmen’. Eveneens in 2004 werd de bundel ‘Droombeeld’ bekroond met de Nationale Gedichtendagprijs. Lees verder op de website van de  Koninklijke Bibliotheek (KB), de Bezige Bij en Wikipedia.

Een meer recent artikel van september 2019, vind je in Trouw. Over haar nieuwste dichtbundel waarbij zij een lans breekt voor de alleenstaande moeder: ‘Heel ambitieus. Maar ik vind het nodig’.

Meer gedichten vind je  op gedichten.nl.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via  www.tinyletter.com/gedichten.