Bericht

'Poëzie-Bankje' gedicht van de week

Geplaatst op 19 juni 2019, 00:00 uur , door Poëzie Bankje

'SHERRYMEISJE' van F. Starik deze week.

F. Starik, pseudoniem van Frank von der Möhlen (1958–2018), was een Nederlandse dichter en prozaïst, alsmede fotograaf, zanger, performer en beeldend kunstenaar.
 
Een eerste dichtbundel publiceerde Starik in eigen beheer, maar zijn officiële debuut was Nepvuur in 1987. In de jaren hierna werkte hij als fotograaf en zanger, en concentreerde hij zich op zijn beeldende kunst, terwijl zijn dichterschap wat naar de achtergrond geschoven werd. Sinds 2002 publiceerde Starik opnieuw dichtbundels, waarvan sommige vergezeld gingen van een muziek-cd, maar soms ook van een tentoonstelling. Dichtkunst en beeldend werk combineerde hij sindsdien dus meer. In 2002 richtte Starik in Amsterdam de Poule des Doods op, een dichterscollectief dat zorgt voor een passend gedicht bij de uitvaart van eenzame overledenen. Lees verder op Wikipedia en op De Nederlandse Poëzie Encyclopedie.

In maart 2018 was zijn gedicht ‘Eiland’ op de BuurtBalie geplaatst.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via www.tinyletter.com/gedichten.

#104