Bericht

Buurtcoöperatie OHG doet mee met Amsterdams Klimaatakkoord

Geplaatst op 12 juni 2019, 00:00 uur , door Aad Verkleij

Op donderdag 20 juni, tijdens het We make the City-festival, lanceert wethouder Marieke van Doorninck het Amsterdams Klimaatakkoord. De Buurtcoöperatie OHG is daarbij aanwezig als een van de initiatiefnemers uit Stadsdeel Oost. Het voorstel voor een Energiecommissie voor het Oostelijk Havengebied is integraal opgenomen in het Klimaatakkoord.

De gemeente Amsterdam werkt hard aan een klimaatneutrale stad, waarin we schone energie gebruiken en opwekken. Het Klimaatakkoord bundelt duurzame initiatieven van bewoners en bedrijven uit Amsterdam, die samen tot een toekomstbestendige stad leiden.

De Buurtcoöperatie OHG heeft op de Buurttop op 13 april ambitieuze plannen geformuleerd om de energietransitie van de wijk te versnellen. We richten een energiecommissie op die samen met de betrokkenen uit de buurt én met de gemeente plannen en draagvlak gaat ontwikkelen voor de energietransitie. Het gaat daarbij zowel om elektriciteit als om warmte.

De energiecommissie werkt daarin samen met Verenigingen van Eigenaren, huurders, woningcorporaties en ondernemers in het Oostelijk Havengebied. De Buurtcoöperatie wil medeverantwoordelijkheid nemen in dit proces en als gesprekspartner van onder andere de gemeente optreden.

Op 20 juni ‘s morgens wordt het Klimaatakkoord officieel gelanceerd in NEMO. Iedereen die wil kan zich daarna aansluiten bij het akkoord, of andere initiatieven uitnodigen om dit te doen. In de middag is er een fietstocht langs duurzame initiatieven en organisaties in een van de Greenroutes.

Het hele programma vind je op
https://wemakethe.city/production/het-amsterdams-klimaatakkoord

Wil je er ook heen? Kijk bij https://wemakethe.city/nl/tickets

Groen: het potentieel voor zonnepanelen OHG 2018.
Overzicht gemaakt door studenten UU in opdracht van Resourcefully.nl