Bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

Geplaatst op 22 januari 2019, 03:28 uur , door Poëzie Bankje

'TERUG NAAR DE NATUUR' van Rutger Kopland deze week.

Rutger Kopland, pseudoniem van Rutger Hendrik van den Hoofdakker (1934 – 2012) was een Nederlandse dichter en schrijver. Van beroep was hij psychiater, maar bij een groter publiek is hij bekend als dichter.
 
Onder het pseudoniem Rutger Kopland werd hij een van de populairste dichters van Nederland. Hij debuteerde in 1966 met de bundel Onder het vee. Meer dan tien bundels volgden, alsmede enkele banden met gebundelde essays.In zijn poëzie worden algemeen-menselijke thema's belicht. Veel van zijn gedichten beschrijven een (bijvoorbeeld door een landschap opgeroepen) gestold moment, een kortstondige impressie, die aanleiding vormt tot een bespiegeling over vergankelijkheid, het voorbijgaan van het moment of het scheppingsproces van de dichter.

Meer informatie vind je op de website van de Nederlandse Poëzie Encyclopedie en de Koninklijke Bibliotheek (KB). En gedichten op gedichten.nl.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via   www.tinyletter.com/gedichten.

Eerder op Poëzie-Bankje:
'Wat is geluk' - 26 april 2017
'Oneindig veel Problemen’ - 1 mei 2017
'Tijd' - 19 juli 2017