Bericht

Kleurige bloemenfietsen op Brug 1940

Geplaatst op 12 juni 2018, 14:21 uur , door Bert Benschop

Donderdagmiddag liep ik over Brug 1940 aan de van Eesterenlaan. Voor mij liepen twee jonge dames. Plots staken zij beiden over naar de andere kant. Hun aandacht werd getrokken, en de mijne nu ook, door een aantal met kleurige kunstbloemen versierde fietsen. Een goed decor om selfies te maken, wat de dames dus ook uitgebreid deden.

Later die middag heb ik die kleurig versierde fietsen ook op de fotografische plaat gezet. In de korte tijd dat ik er fotografeerde zag ik dat het voorbijgangers blij maakte. Van een ingetogen glimlach tot een uitbundig “Oh, wat mooi!”. En terloopse gesprekjes tussen passanten die elkaar niet kenden, maar door die kleurig versierde fietsen met elkaar verbonden werden voor een kort gesprekje. Zo kwam ook ik tot wat terloopse gesprekjes met voorbijgangers. Zelfs enkele passerende automobilisten minderden vaart om toch maar even een glimp op te vangen. Een jonge dame vroeg mij “Did you make this?”. Ik was geneigd “Ja” te antwoorden, maar heb dat maar niet gedaan uit respect voor de maker van deze creatie.

En ja, wie is de maker van deze bloemenfietsen? Tussen de bloemen vond ik op een stukje karton geschreven “Flowerbikeman on Instagram”. Ik hoorde iemand nog zeggen dat er ook een “Flowerbikewoman” is.

In straatkunst herkennen mensen zich. Het doe iets met ze. Straatkunst verbindt!