Locatie

Openbare Werkplaats

Cruquiusweg 78, Amsterdam

Activiteitenruimte , Innovatieve plek, Atelier / galerie

De Openbare WerkPlaats is met zijn vele ambachtelijke gezichten een walhalla voor de doener: het is een plek waar je je eigen (kleine én grote) ideeën in de praktijk brengt. Met de hout-,metaal– en techniekafdelingen, inclusief bijbehorende professionele machines, zijn er voor iedereen met een idee of de ambitie (werk)plekken beschikbaar. Er zijn altijd vakkundige begeleiders aanwezig, waaronder eigenaren Remco van der Vecht en Stijn van den Ende, die deze creatieve en duurzame Werkplaats begonnen in 2012.


Stijn van den Ende (voorheen zelfstandig timmerman en maatschappelijk werker): “Ik ben begonnen met de Openbare Werkplaats omdat daarin alles samenkomt, waarvan ik de afgelopen jaren dacht dat ik dat eventueel zou willen gaan doen: Met mijn handen werken, dingen maken van blijvende aard, ontwerpen, cursussen en trainingen geven. Kortom: een plek creëren voor veel disciplines, waar je van alles kunt uitproberen en creatieve mensen samenkomen.”

Remco van der Vecht (voorheen technisch bedrijfskundige, socioloog; docent hbo): “Mijn voornaamste ambitie met de Openbare Werkplaats is om een plek te creëren die door meer mensen wordt ervaren als hun ‘eigen plek om lekker te rommelen’. Het geeft me voldoening rond te lopen op een plek, die wij zelf hebben opgezet. En plek met een verscheidenheid aan mensen die inspirerende dingen maken en elkaar versterken.”

 

verhuur

Werkplekken
Iedereen – zelfstandig professional, ontwerper, hobbyist of kunstenaar – die (nog) niet beschikt over een eigen bedrijfslocatie of werkruimte maar wel tijdelijk de plek en/of machines nodig heeft om te kunnen fabriceren, vormgeven, werken en groeien, kan terecht bij de Openbare Werkplaats. Als je iets wil bouwen, proefmodellen wil maken, iets bestaands wil onderhouden of restaureren, ben je bij ons aan het goede adres. Ook om nieuwe vaardigheden te leren of anderszins een stap in het arbeidsproces te zetten, kun je bij ons terecht.

verhuurperiode
Per uur, Per dagdeel, Per dag, Voor minimale periode
aanwezig