Locatie

De Quarantine (voorheen cafe Bombarie)

Rietlandpark 373, Amsterdam

Horeca

STUKJE GESCHIEDENIS
Het in 1922 voltooide Quarantainegebouw behoort samen met het Lloyd Hotel en de KHL tot het drieluik van de Oostelijke Eilanden dat is ontworpen door stadsarchitect Evert Breman (1859-1926). Oorspronkelijk deed het dienst als ontsmettingsgebouw om emigranten richting Zuid Amerika te controleren op slechte hygiene, luizen, vlooien en besmettelijke ziektes.

Tijdens de oorlog en de decennia die volgden werd het voormalig landverhuizershotel, tegenwoordig Lloyd Hotel, omgevormd tot jeugdgevangenis. Het Quarantainegebouw had daar weinig mee te maken, behalve dat er destijds verbindingsmuren van het hotel naar het gebouw liepen.
 
In de jaren tachtig kraakten kunstenaars het Quarantainegebouw. Onder deze kunstenaars waren de ouders van de huidige eigenaar Thijs Timmers. Zijn ouders waren in blijde verwachting van hem, toen zij in 1981 op de zolderverdieping hun intrek namen. Thijs is evenals zijn broertje en zusje, geboren op deze zolderverdieping, en herinnert zich nog goed dat hij via zijn raam uitkeek op de luchtplaats van de gevangenen.

Toen Thijs in 2018 de kans kreeg om de horecazaak over te nemen, twijfelde hij niet lang. Zijn horeca achtergrond met zaken als Canvas, Doka en Amsterdam Roest en de emotionele band die hij koesterde voor het pand, trokken hem snel over de streep.

verhuurperiode
Per dagdeel