Buurtblog - Rudy Klaassen


Welkom bij mijn blog.

Lees mijn belevenissen!

Rudy

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

Sinterklaas zat na te denken ..........

Geplaatst op 27 november 2020, 12:09 uur , door Rudy Klaassen

Sinterklaas zat na te denken wat hij dit jaar aan jou vrienden en familie zou schenken! Een Rotterzwam grow-kit is toch wel het beste cadeau! Bestel nu de growkit en inspireer anderen voor een duurzaam leven zonder afval!

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

Voedselsafari in Frankendael bij MidzomerMokum

Geplaatst op 22 juli 2020, 08:44 uur , door Rudy Klaassen

Midzomermokum
In de zomervakantie zijn er allemaal verschillende activiteiten tijdens de MidzomerMokum in heel Amsterdam.Er zijn honderden activiteiten georganiseerd voor kinderen en jongeren. Een aantal weken geleden heb ik ook al een een skeletten les mogen gegeven voor de Summerschool West. Deze week ben ik te gast op de De Vink Schooltuin. Dit is de oudste schooltuin van Amsterdam. Sinds 1922 is de tuin in het Park Frankendael in gebruik. Jaarlijks tuinieren hier ongeveer 500 kinderen op de t...

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

voedselsafari in het Flevopark

Geplaatst op 10 juli 2020, 07:23 uur , door Rudy Klaassen

 

Even leek dat de voedselsafari in het Flevopark niet door ging, maar gelukkig zijn we toch gegaan! Het was een hele gezellige gemotiveerde groep buurtbewoners uit Oost.

Bij iedere stap die je zet, stap je op een eetbare plant.
Zowel op straat, de bermen, buurtparkjes, de grotere parken en de bossen staan vol met eetbare planten. Als je de tuin-natuur zijn gang laat gaan dan groeit er in No Time een gezond en vezelrijk vier gangen menu. Denk bijvoorbeeld aan bloemen, struiken als weegbree, paar...

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

Help mee om de voedselverspilling aan te pakken en vul de Enquête in

Geplaatst op 3 juli 2020, 08:43 uur , door Rudy Klaassen

Willen jullie allemaal nog even de enquête m.b.t. voedselverspillling invullen s.v.p.? Zo werken we samen aan een duurzame stad? Je kunt een pakket eetbaar hout winnen door de enquête in te vullen

 

 

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

vul de enquete in en maak kans op een set eetbaar hout

Geplaatst op 28 juni 2020, 16:55 uur , door Rudy Klaassen

 

Voedselverspilling!!! Wat kunnen we er tegen doen?
Voedselverspilling is een groeiend probleem! Volgens een onderzoek gooit elke bewoner van Amsterdam gemiddeld 900 euro aan eten en drinken weg ieder jaar en volgens de U.N. wordt er wereldwijd meer dan 1,3 miljard ton weggegooid per jaar. Dit laat zien dat het een wereldwijd probleem is en dat het iedereen raakt. Door deze cijfers zien wij dat er iets gedaan moet worden.

Waarom zou ik minder willen verspillen?
Er zijn volop redenen om je voedsel...

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

Student toegepaste Psychologie onderzoekt voedselverspilling in OHG

Geplaatst op 14 mei 2020, 17:34 uur , door Rudy Klaassen

Mijn naam is Peter, ik ben 29 jaar oud en ik ben een vierdejaars student aan de opleiding Toegepaste Psychologie aan de Hogeschool van Amsterdam. Ik ben gek op rugby, lezen en reizen. Verder treed ik op af en toe op als stand up comedian (al is dit in deze tijd wat lastiger om te doen).

Ik zal voor de komende tijd een onderzoek gaan opzetten om te kijken hoe de Amstelzwam mensen in Amsterdam zou kunnen stimuleren om hun eigen voedselverspilling en afval te verminderen.

Ik heb hier erg zin in omd...

Nieuwe blogpost
Rudy Klaassen

maak van de stoep of balkon een paradijs !

Geplaatst op 14 mei 2020, 17:16 uur , door Rudy Klaassen

Wie een balkon, stoep of (dak-) terras heeft,kan met weinig kosten en spullen er toch een klein paradijs van maken. Zo heb ik mijn plantenbakken allemaal van straat gehaald door te gaan dumpster diving. Als vuilnis stonden al mijn plantenbakken (specie-tonnen) bij de weg. Verder komen de meeste planten als zaad of stek uit de buurt.

groen dicht bij huis is heel waardevol en belangrijk
Ik ben er van overtuigd dat we door de inrichting van de stoep of (dak-) terras we een bijdragen leveren aan een ...