Nieuw bericht

Hoe wil jij dat onze buurt eruit ziet in 2025?

geplaatst op 18 september 2020, 13:12 uur, door Buurtcoöperatie de Eester

We hebben geweldig nieuws! Er is geld beschikbaar gesteld door de Gemeente via Oost Begroot. Daar kan een groot deel van de plannen, die na de BuurtTop gemaakt zijn n.a.v. de toekomstagenda OHG 2025, mee gerealiseerd worden! HOERA!

Samen maken we onze buurt beter en mooier!

De nieuwe BuurtBalie krant staat deze keer vol met verhalen van initiatiefgroepen die ontstaan zijn na de BuurtTop. Over hoe ze ontstaan zijn, te werk gaan, wat de plannen zijn en hoe ze deze concreet maken.

Meer weten over OHG 2025 en wat jij kunt doen om je buurt beter en mooier te maken? Kijk op: www.buurtcooperatieohg.nl/ohg2025 

De BuurtTop 2019. Weet je het nog? Elke bewoner of ondernemer kon ideeën aandragen voor de toekomst van onze buurt. Tafels vol pratende en betrokken buurtbewoners. Nauwelijks meer voor te stellen nu.

Een inspirerende toekomstagenda voor het Oostelijk Havengebied kwam daar uit, aangeboden aan stadsdeelvoorzitter Maarten de Poorter. Alle plannen voor een sociale en mooie buurt zijn vastgelegd in het boekje ‘OHG 2025’.

Veel bewoners hebben gehoor gegeven aan de oproep om mee te denken en mee te doen. Voor alle thema’s van de toekomstagenda zijn nu groepen actief. Nu, een jaar later, laten we in de BuurtBalie krant zien wat er allemaal is gebeurd en hoe de plannen geconcretiseerd worden. De plannen worden via middelen van de gemeente (Oost Begroot) gefinancierd. 

De Eester is van en voor de buurt. Ideeen? Meedoen? Dat kan. Graag zelfs. Meld je aan! 

Foto