Nieuw bericht

Beslis mee over de nieuwe inrichting pleinen winkelcentrum Brazilië

geplaatst op 2 juli 2020, 13:44 uur, door Gemeente Amsterdam, stadsdeel Oost

Reageren kan tot 20 juli via deze link. De twee pleinen van het winkelcentrum Brazilië aan de Oostelijke Handelskade en de Veemkade zijn toe aan een opknapbeurt. Bewoners en ondernemers vinden het winkelcentrum kil, rommelig en weinig kindvriendelijk. Bovenaan de wensenlijst staat een nieuwe inrichting van de pleinen als fijne ontmoetingsplekken.

Voor de pleinen hebben we verschillende ontwerpmogelijkheden bestudeerd. Het benodigde budget voor het Braziliëplein is inmiddels gevonden, zodat we dit plein eind 2020 kunnen opknappen. Het budget voor het Lloydplein verwachten we in 2021 rond te krijgen. Ondertussen hebben we schetsontwerpen gemaakt, twee voor elk plein.

Het Lloydplein willen we aantrekkelijk maken voor kinderen en hun ouders door speeltoestellen en zitplekken. Spelen met uitzicht op het water! Het Braziliëplein maken we groen en overzichtelijk. De afvalcontainers verplaatsen we van het plein naar een nabijgelegen plek.

Bij het maken van de schetsontwerpen heeft onze landschapsarchitect rekening gehouden met de wensen en ideeën van bewoners en ondernemers. Deze schetsontwerpen brengen we nu bij u in stemming.

Foto