Nieuw bericht

Poëzie-Bankje gedicht van de week

geplaatst op 12 juni 2020, 22:00 uur, door Poëzie Bankje

'zonder titel (er is een nacht in de nacht)' van Bernke Klein Zandvoort.

Bernke Klein Zandvoort (1987) is een Nederlandse dichter. Zij debuteerde in 2013 op Landelijke Gedichtendag met de bundel ‘Uitzicht is een afstand die zich omkeert', waarmee ze de debuutprijs Het Liegend Konijn won en genomineerd werd voor de C. Buddingh-prijs.

In 2019 stond zij in de Top 100 van Winnaarseditie-11 van de Prijs de Poëzie / Gedichtenwedstrijd. Iedere dichter kan meedoen aan deze poëzie wedstrijd.

Na haar opleiding Beeld & Taal aan de Rietveldacademie in Amsterdam verhuisde Klein Zandvoort naar Londen. Daar onderzoekt ze nu de relatie tussen taal en beeld. Aan haar debuutbundel ging een studie vooraf over de betekenis van woorden. Haar werk is net als dat van veel andere 'Rietveld-dichters' vrij van vorm en uitermate beeldend. Leestekens en titels ontbreken. In de eerste regels komen al 'vlokken schapen' voorbij, loopt iemand over een 'slobberweggetje en later schrijft ze zinnen als 'had kalmte zich om mijn nek gewrongen'. Bernke Klein Zandvoort maakt ook video's, schrijft essays, houdt regelmatig voordrachten en was enkele malen te gast bij VPRO Radio. Meer op Wikipedia.

Andere gedichten uit haar debuutbundel op www.extaze.nl en op gedichten.nl.

Wil je het gedicht van de week rechtstreeks op je mailadres ontvangen, dan kan dat door een aanmelding via www.tinyletter.com/gedichten.

Foto
Documenten