Nieuw bericht

Duurzame tip: Minder betalen voor energie met de Smappee of met de Energiedisplay

geplaatst op 13 februari 18, 16:53 uur, door Duurzaam OHG

Minder betalen voor energie, het kan. Door je verbruik goed te volgen kun je zien welke apparaten veel verbruiken en wat er zuiniger kan. Dat levert geld op en is goed voor het klimaat.

Heb je zelf zonnepanelen? Woon je in het OHG? Dan kun je meedoen met de Borneo Prosumers. Borneo Prosumers volgen met de Smappee hun opgewekte stroom en hun verbruik. Daardoor kan je je verbruik omlaag brengen. En je kan je verbruik ook afstemmen op de opgewekte stroom. Dan verbruik je meteen wat je zelf opwekt en belast je het elektriciteitsnet minder.

De Borneo-eiland Prosumer Community nodigt bezitters van zonnepanelen uit om deel te nemen aan deze pioniers ervaring.

Als je wilt meedoen aan deze proef, wordt er een slimme meter van het merk Smappee geïnstalleerd worden in je woning. Hiermee is het mogelijk om het verbruik van elk elektrisch apparaat afzonderlijk in te zien. Dit is gratis. Aan het einde van het project in 2019 mag je de Smappee-meter houden.

Wil je er meer over weten? Neem contact op via info@resourcefully.nl 

Heb je zelf geen zonnepanelen? Geen nood. Dan kun je meedoen met de Energiedisplay van !WOON. Die zet je in de woonkamer, dan kun je er elk moment op kijken.
Amsterdammers kunnen een jaar lang gratis een energiedisplay uitproberen. Deze energiedisplay haalt de Slimme Meter letterlijk uit de kast. Je kan de display in huis op een plek zetten, waar je vaak langs komt en er makkelijk op kan kijken. Omdat je direct op de display ziet wat je energieverbruik is  kan je 5 tot 10 procent energie besparen. Onderzoek toont aan dat mensen met een energiedisplay al gauw 100 tot 200 euro per jaar besparen. Doe je mee?

Je kan meedoen als je al een Slimme Meter voor gas en voor elektra in huis hebt die in 2014 of later is geplaatst.

Als je je inschrijft als deelnemer aan het onderzoek mag je óf (minimaal) een jaar gratis de energiedisplay uitproberen óf je maakt kans op een cadeaubon t.w.v. 50 euro. Wanneer je in aanmerking komt voor de display, dan komt de energiecoach deze gratis bij je thuis installeren.

Ga naar www.wooninfo.nl/energiedisplay voor de voorwaarden en om je in te schrijven. Op deze website vind je alle informatie, een filmpje met uitleg en de volledige deelnemersvoorwaarden.

Zie ook https://energysense.nu/eda/woon/ 

Foto