Nieuw bericht

LOhuizen - 81 studio's en appartementen voor jongeren

geplaatst op 11 september 17, 11:17 uur, door LOhuizen

In het Oostelijk Havengebied realiseert jongerenhuisvester Socius in samenwerking met de Alliantie een woonproject waar statushouders, starters en studenten tot en met 27 jaar samen zullen wonen en leven: LOhuizen.

Vijf partners werken samen aan het woonproject: woningcorporatie de Alliantie, gemeente Amsterdam, jongerenhuisvester Socius, Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied en buurtorganisatie BOOST.  

In het pand, aan de Th. K. Lohuizenlaan op het Cruquiuseiland, komen in totaal 81 studio’s en tweepersoonsappartementen voor jongeren beschikbaar. Oplevering van het project staat gepland voor december 2017. Om in aanmerking te kunnen komen voor de woningen kunnen geïnteresseerden reageren op Woningnetadvertenties. Deze zullen vanaf 19 september 2017 één week op Woningnet Stadsregio Amsterdam gepubliceerd staan.

Om de integratie van statushouders te stimuleren en om binding tussen de bewoners en de buurt een kickstart te geven, gaan de bewoners samenwerken aan het bouwen van een community waarin iedereen zich thuisvoelt. Lees meer over het woonproject en de woningen op de website: http://www.lo-huizen.nl/

Aanmelden

Het aanmelden voor LOhuizen gaat via Woningnet, vanaf dinsdag 19 september staan de advertenties online. Kijk op de projectwebsite om meer over de aanmeldprocedure te lezen!

Zelfbeheer

Net zoals bij alle Socius projecten zal ook bij LOhuizen zelfbeheer een grote rol spelen. Het zelfbeheer bestaat uit het sociaal beheer en het algemeen beheer van het project. Onder sociaal beheer valt alles wat nodig is om een veilige, schone, leefbare en gezellige woonomgeving te maken en houden. Hierbij staat het vormen van een community en het creëren van sociale samenhang voorop. Het beheer van de overige dagelijkse gang van zaken van Lohuizen noemen we het algemeen beheer, hieronder valt bijvoorbeeld het afhandelen van onderhoudsverzoeken, het bijhouden van de e-mail en social media en de coördinatie van maatschappelijke initiatieven. Meer informatie over zelfbeheer ontvangen geïnteresseerden tijdens informatieavonden.

Meer weten?

Heb je interesse in LOhuizen? Kijk dan op de projectwebsite. De woningen worden vanaf 19 september aangeboden op Woningnet, waarbij de advertentie gedurende 1 week online blijft.

foto'sNog geen reacties