Nieuw bericht

Partnerovereenkomst Lohuizen

geplaatst op 11 september 17, 00:00 uur, door Buurtcoöperatie OHG

Buurtbewoners, woningcorporaties en gemeente werken samen aan huisvesting en integratie van jonge nieuwkomers
In stadsdeel Amsterdam-Oost slaan vijf partners de handen ineen voor de bouw en het beheer van
een tijdelijk wooncomplex voor statushouders en jonge starters op de woningmarkt. Zij organiseren samen een maatschappelijk programma om de nieuwe Amsterdammers zo vlot mogelijk te laten meedoen in de buurt.

Tijdelijk wooncomplex Woningcorporatie de Alliantie en de gemeente Amsterdam bouwen een tijdelijk wooncomplex op de hoek van de Van Lohuizenlaan en de Cruquiusweg in het Oostelijk Havengebied. Het prefab woongebouw, dat tien jaar blijft staan, wordt eind 2017 opgeleverd en telt 80 woningen voor 96 bewoners. De helft van de woningen is bestemd voor jonge statushouders, de andere helft voor studenten en andere jonge starters op de woningmarkt.

Maatschappelijk programma
Vijf organisaties – Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied (OHG), buurtorganisatie BOOST, woningcorporatie de Alliantie, gemeente Amsterdam en jongerenhuisvester Socius Wonen – zetten op 6 september in buurtruimte de Eester hun handtekening onder een maatschappelijk programma dat ervoor moet zorgen dat de bewoners van het complex snel mee kunnen doen in de stad. Kernbegrippen zijn: verbinding, ontmoeting, prettig wonen, thuis in de buurt en gelijkwaardigheid.

Buurtcoöperatie OHG, BOOST, Socius
Buurtcoöperatie OHG is een initiatief van actieve bewoners in het Oostelijk Havengebied. Ze stimuleert en faciliteert activiteiten voor en door de buurtbewoners. BOOST is een initiatief van buurtbewoners en vluchtelingen die samen werken aan uitwisseling en integratie. Socius wijst de tijdelijke woningen toe aan de studenten en starters. In oktober begint zij met de werving van de jonge bewoners voor de helft van de tachtig woningen. Samen met de bewoners verzorgt Socius ook het beheer van het woongebouw. De statushouders komen van verschillende opvangcentra en krijgen hun woning toegewezen door de gemeente.
Namens alle partners zegt Meta de Vries van Buurtcoöperatie OHG: “Mooi om te zien dat we met elkaar dezelfde waarden delen. We willen allemaal het beste voor onze bewoners, oude en nieuwe. Hoe fijn is het dat we samen zorgen voor het prettig wonen in deze buurt. Voor elkaar in onze buurt!”

Buurtbijeenkomst
Op 18 september vindt van 19.30 tot 21.00 uur een inloop-buurbijeenkomst plaats in buurtloods
QRU, Cruquiusweg 140. Daar kunnen buurtbewoners informatie krijgen over het wooncomplex,
het beheer en het maatschappelijk programma.

Nog geen reacties