Activiteit

Stel: je wordt klimaatminister. WAT GA JE DOEN?

do 18 mrt 2021 - wo 31 mrt 2021   |   12:00 uur   |  

Heb je gestemd? Dat was kans 1 om invloed uit te oefenen. De uitslag is nu bekend.
Hier komt kans 2: Laat weten wat jouw keuzes zijn voor het klimaat. Doe mee aan de Klimaatraadpleging.

Waar gaat het over?
Windmolens op land, verhogen van de gasprijs of toch een vleesbelasting? De Klimaatraadpleging nodigt alle Nederlanders van 18 jaar en ouder uit om hierover mee te denken. Tot 31 maart kan iedereen zijn/haar voorkeuren kenbaar maken.

De Klimaatraadpleging daagt je uit om keuzes te maken voor het klimaatbeleid van de nieuwe regering. De Tweede Kamer wil de samenleving hier graag bij betrekken.

Wat is de opgave?
In 2030 moet de CO2 uitstoot met minimaal 27 megaton verminderd zijn. Hiervoor kun je maximaal 15 miljard euro uitgeven. Je geeft argumenten voor je keuzes en je kan zelf ideeën doorgeven aan de regering. Je kan ook aangeven dat je wilt dat de overheid geen enkele(!) maatregel neemt.

Wie heeft dit bedacht?
De Klimaatraadpleging is ontworpen “door wetenschappers van de TU Delft en de Universiteit Utrecht in samenwerking met Populytics (een startup van de TU Delft). Het onderzoek wordt betaald door de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO). De uitkomsten worden gedeeld met het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) en het Voortgangsoverleg van het Klimaatakkoord. Begin april overhandigen de onderzoekers de resultaten, zodat zij gebruikt kunnen worden voor de formatie van de nieuwe regering. De wetenschappers hebben geen financiering gekregen van deze overheidsorganen.”
“Dit onderzoek past in een bredere beweging om burgers actiever te betrekken in beleid.”

Meer informatie
Voor meer informatie en een filmpje over de Klimaatraadpleging zie: https://www.tudelft.nl/tbm/pwe/case-studies/klimaatraadpleging

Direct meedoen?
https://klimaatraadpleging.nl/

Photo by The New York Public Library on Unsplash

Kosten
Gratis
Doelgroep
Alle volwassenen
Leeftijd
Vanaf 18 jaar
Datum vr 26 maart 2021
Gestart op
do 18 maart 2021
Beëindigd
wo 31 maart 2021