Activiteit

Lockdown EXPO: ontdek het OHG door de ogen van fotograaf Han Singels

vr 1 jan 2021 - zo 28 feb 2021   |   0:00 - 0:00 uur   |   Borneo Architectuur Centrum

LOCKDOWN EXPO: onze deuren blijven voorlopig nog gesloten, daarom tonen wij de foto-expositie met werk van Han Singels vanachter de ramen van het Borneo Architectuur Centrum. Wandel langs en beleef de veranderingen van het Oostelijk Havengebied via de foto’s die Han Singels er maakte in de periode 1974 - 2002. Van de laatste havenactiviteiten tot en met de levendige nieuwbouwwijk die het OHG nu is geworden.

 “Inmiddels is het gebied een van de meest gewilde woonwijken van Amsterdam geworden, een stuk stad dat om je heen valt als je lievelingsjas.” Geert Mak in 'Wonderland in revisie'.

 Han Singels exposeert in het BAC het resultaat van een fotografisch verslag dat in 1974 begon. Het Oostelijk Havengebied was grotendeels nog in gebruik, maar de tekenen van de komende verplaatsing van de haven waren al zichtbaar; duidelijk was dat hier grote veranderingen zouden plaatsvinden. Han begon te fotograferen zonder een specifiek plan, de samenwerking met RIGO Research en Advies bv leidde uiteindelijk tot het boek: ‘De Eilanden, het Amsterdams Oostelijk Havengebied in stadsgezichten 1974-2002’. Hiermee heeft hij een bijzonder beeldverslag gemaakt van de wijk in transitie.

Op 5 beeldschermen worden de foto’s van de 5 deelgebieden getoond: de Rietlanden, het Java-eiland, het KNSM-eiland, Borneo-Sporenburg en de Oostelijke Handelskade. De serie bevatten bijzondere historische beelden, gebouwen en activiteiten die niet meer bestaan en laat zien hoe de sfeer van het havengebied onderdeel uitmaakt van de nieuwe wijk. De beelden worden aangevuld met herinneringen van vroegere bewoners en werknemers, opgetekend door Frans Heddema.

Neem een pauze van het thuiswerken, kom langs wandelen en ontdek de historie en de verhalen achter de wijk waar je woont / werkt.

Kosten
Gratis
Datum za 9 januari 2021
Gestart op
vr 1 januari 2021
Beëindigd
zo 28 februari 2021
Documenten