Activiteit

Informatieavond collectieve inkoopactie zonnepanelen

woensdag 11 maart 2020   |   19:30 - 21:00 uur   |   Theater Vrijburcht, Jan...

Zonnepanelen aanschaffen met korting? De gemeente Amsterdam organiseert dit voor particuliere eigenaren van eengezinswoningen* én voor eigenaren van woonboten.**

Uit de flyer: "De gemeente heeft in samenwerking met het Regionaal Energieloket en lokale buurtnetwerken een collectief zonnepanelen inkoopproject georganiseerd. Dit houdt in dat u op een voordelige en gemakkelijke manier zonnepanelen kunt plaatsen op uw dak. Gaat u ook aan de slag met zonne-energie?"

Komende weken zijn er twee informatieavonden in Amsterdam Oost. De eerste is op woensdag 11 maart in Theater Vrijburcht. De tweede is op dinsdag 17 maart in Jungle Amsterdam, Tweede van Swindenstraat 26. Zie onder voor de details.

Op 2 april is er nog een laatste informatieavond in Grand Café Frankendael, Middenweg 116.

Alle data en locaties staan in de flyer die je kan downloaden onderaan dit bericht.

Mocht de financiering een probleem zijn: "Voor het plaatsen van zonnepanelen kan iedereen gebruik maken van de energielening van de gemeente Amsterdam. Deze lening heeft een aantrekkelijke vaste, lage rente van 1,68% en een looptijd van 10 jaar. Meer informatie: amsterdam.nl/energielening."
Ook kunnen particulieren 21% btw op zonnepanelen terugvragen bij de Belastingdienst.
(Informatie uit de flyer)

De collectieve inkoop is gericht op particuliere woningeigenaren. Bent je huurder, neem dan contact op met de verhuurder van je woning om te vragen wat de mogelijkheden zijn voor het plaatsen van zonnepanelen. (Ook uit de flyer)

* ''Elke woning die tevens een geheel pand vormt. Hieronder vallen vrijstaande woningen, aaneen gebouwde woningen, zoals twee onder één kap gebouwde hele huizen, boerderijen met woningen en voorts alle rijenhuizen'' (geen boven/onderburen)

** Voor de woonboten is de voorwaarde dat deze door de eigenaar bewoond wordt (de huurder moet i.i.g. toestemming hebben van de eigenaar) én dat het geen historische woonboten/schepen zijn. (Toelichting gemeente)

kosten gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
locatie Theater Vrijburcht, Jan Olphert Vaillantlaan 14