Activiteit

Zondag in de Eester - Theatervoorstelling Brand in Mokum

zondag 1 december 2019   |   14:00 - 17:00 uur   |   De Eester

Locatievoorstelling van Grey Vibes Amsterdam over Amsterdamse sores in de jaren ’60 en ‘70 

Oudere stadsbewoners schetsen de roerige jaren in Amsterdam, toen zijzelf jonge blommen en godenzonen waren. De een was een toevallige voorbijganger, de ander nam actief deel aan de rebellie tegen het gezag. Over wonen in een halve woning, creatieve krakers en ‘Peace man’. Ooggetuigen vertellen over het Lieverdje, de Telegraafrellen, de Maagdenhuisbezetting, hippies in Paradiso, Nieuwmarktrellen, de ontruiming van de Vondelstraat en over vandaag: Hoe kijken de Amsterdammers terug op alle reuring? Wat heeft het de stad opgeleverd? En hoe is de woonsituatie nu, anno 2019? Pretpark, beleggingsobject of levende stad? Met live muziek, de vrolijke geest van hi ha happening! klinkt in alles door.

  • Team
  • Regie en concept       Loes Hegger
  • Muzikale leiding         Henk Meulenbeld
  • Spelers                     Marga Appelman, Danny van Bemmel, Jan Willem Blomhoff, Ans de Jong, Margaretha Louwers, Henk Meulenbeld, Charlot Schoonenberg, Dewi van der Smitte, Annemarie van de Vusse, Anne Walseman, Alwin van der Wolff 
  • Kostuums                  Marianka Halters
  • Productie                   Stichting het Theaterlab/Grey Vibes

Loes Hegger maakte eerder bij Grey Vibes de voorstellingen Smaken Verschillen en Feest! Zij is gespecialiseerd in fysiek theater en maakt humoristische familievoorstellingen waarin de gewone man zich door de berg alledaags ongemak worstelt.

Henk Meulenbeld koordirigent, arrangeur, accordeonist, toetsenist en gitarist met een passie voor zingen. Begonnen in 1978 als straatmuzikant, opent ook dit jaar de Aprilfeesten op de Nieuwmarkt met de Amsterdamse Straat Band (sinds 1980).

Grey Vibes is een theaterwerkplaats voor 55 tot 100+ en biedt zang-, dans- en theatercursussen voor actieve ouderen. Daarnaast kunnen deelnemers meedoen aan eigen Grey Vibes producties. Sinds 2013 is Grey Vibes met verschillende activiteiten actief in Amsterdam en Den Haag en werkt daarbij nauw samen met culturele instellingen en welzijns- en ouderenorganisaties.

Meld je aan

Kosten
Gratis
Kosten toelichting
Er zijn nog beperkt aantal plaatsen beschikbaar.
Datum zo 1 december 2019
Aanmelden
Aanmelding vooraf noodzakelijk


Maximum aantal deelnemers: 20

Aantal aangemelde deelnemers: 4

Deze mensen komen:
- Mireille Jansma
- Marian van Leeuwen
- Loes van Duijkeren
- Ellie Loeve

Meld je aan
1 reactie

Mireille Jansma

Jeetje wat een leuk concept. Als voormalige ‘jonge blom’ en ‘godendochter’ (jaja, die bestonden toen ook al) kijk ik vaak verwonderd terug en om me heen, naar ‘het Amsterdam’ van nu. IJs en weder dienende kom ik graag!
23-nov-2019 14:30
Wil je reageren? Meld je dan aan.