Activiteit

Pride Oost 2019

woensdag 31 juli 2019   |   15:00 - 22:00 uur   |   Javaplein, Indische Buurt

“Pride Oost voelt elk jaar weer als thuiskomen bij een grote familie!”

 

Oost telt af, want over iets meer dan anderhalve week vindt alweer de zevende editie van Pride Oost plaats: Hét straatfeest van Oost om de diversiteit van de buurt te vieren! Voor het feest kleurt het Javaplein op woensdag 31 juli van 15.00 uur tot 22.00 uur weer in de Regenboog+ kleuren.

Regenboog+ want het is niet voor niets een Alle Kleuren evenement: Alle gemeenschappen uit Oost zijn betrokken en vertegenwoordigd. Jong, oud, kunstenaars, dj’s, presentatoren, koks, schrijvers, zangers en dansers uit de diverse gemeenschappen die Amsterdam Oost rijk is kom je op de 31ste tegen. Zoals gebruikelijk zijn ook de Transkleuren (Roze, Wit en Blauw) zichtbaar. Dit keer nog duidelijker, want TransPride Amsterdam brengt een eigen programmering verdeeld over beide podia.

Nieuw dit jaar is onze kersverse samenwerking met Brandweerkazerne Victor aan de Dapperstraat. Naast dat zij meelopen met de TransPride Walk, op de Pride Markt staan en bijdragen aan de opening van Pride Oost, organiseren zij als eerste kazerne ooit hun eigen Pride feest: Victor Pride. Een initiatief dat we natuurlijk alleen maar kunnen omarmen!

Net als voorgaande jaren betekent de aankomst van de TransPride Walk op het Javaplein de opening van het feest. Met veel plezier kondigen we aan dat wethouder diversiteit Rutger Groot Wassink en Pride ambassadeur Dinah Bons samen met vertegenwoordigers van de buurt en de LHBTI+ gemeenschap dit jaar Pride Oost 2019 openen. Wat volgt is een rijke keuze aan diverse optredens en activiteiten, gehost door onze al jaren enthousiaste Rachid en nieuw dit jaar: Dolly Bellefleur en Marvy Olboeter Verhoeven.  

Op de podia is veel buurttalent te vinden, waaronder NVI, een van de top acts van vorig jaar. Dynamo Amsterdam jongerenwerk, ook al jaren onderdeel van het evenement, brengt opkomend DJ- en zangtalent. Grey Vibes verblijden en inspireren je met dans terwijl Jeff van Reen je inspireert met mooie, taboedoorbrekende gedichten. Waar de verschillende DJs zoals Nagla & Wouter, DJ Motion en DJ Jasmine Perez er voor zorgen dat stilzitten geen optie meer is, zorgt David Engelhard er voor dat je wordt meegenomen in zijn heerlijke, zwoele crooner-muziek. Agnes Geneva zingt net als voorgaande jaren de sterren van de hemel, Azul brengt zijn Caribische tunes voor het eerst naar het Javaplein en Mounir Samuel zal een prikkelend stuk theater performen. Als je dacht dat dat alles was, check dan vooral de Facebookpagina van Alle Kleuren Oost voor alle andere performers die de line-up van de dag kleuren!

Naast de performers benadrukken diverse kramen met wereldeten gekookt door buurtbewonerskunstboeken en informatie de veelkleurigheid nog meer. Ook de podia, dit jaar direct rondom het Badhuis gelegen, zorgen daarbij voor nog meer verbinding met de omliggende horecagelegenheden. Drink bijvoorbeeld een koffietje bij Qahwa d’Or, snack iets lekkers op de Pride Foodmarkt of bij Thai Tiger en proost met een OPA biertje (onze speciaal gebrouwen Oost Pride Ale) bij Superette, het Badhuis of Bar Joost op de diversiteit van de wijk.

Aan al het moois moet helaas een einde komen en zo ook aan Pride Oost. Maar dat doen we natuurlijk niet zonder een knallende afsluiting! We zijn blij om Wasim Arslan en Sarsaria aan te kondigen als spetterende eindact van Pride Oost 2019.

Neem je familie, vrienden, (reeds onbekende) buren en verre kennissen mee en ontdek Amsterdam Oost op haar best tijdens het Alle Kleuren Pride Feest: En feest om te omarmen, om trots op te zijn en bovenal… Eentje om vooral niet over te slaan om te bezoeken!

(Nog belangrijk: Pride Oost 2019 is gratis toegankelijk. Etenswaren, drankjes en spullen die op het festivalterrein bij de kramen worden gekocht moeten met contant geld betaald worden. Bij de horecagelegenheden kan je vaak wel pinnen.)

Kosten
Gratis
Locatie
Javaplein, Indische Buurt