Activiteit

Kom naar het Eesterfestival!

zaterdag 7 juli 2018   |   11:00 - 20:00 uur   |   Winkelcentrum Brazilië...

Ken je de Buurtcoöperatie Oostelijk Havengebied al? We zijn al 3 jaar actief in onze buurt. Alles wat we doen is voor en door bewoners. Steeds meer mensen sluiten zich aan en het borrelt en bruist van de nieuwe initiatieven en waardevolle verbindingen tussen mensen. Samen bouwen we aan een krachtige, energieke en solidaire buurt. Onze ontmoetingsplek is de Eester, aan de Van Eesterenlaan 266.

Het Eesterfestival is één van de activiteiten die we organiseren, dit jaar al voor de 3e keer! Het thema Kunst en Cultuur staat nu centraal. Kom je genieten van onze dynamische buurt tijdens het Eesterfestival 2018?

 

Literatuurplein - 11.00 – 14.00 uur

In een klein amfitheatertje op het plein voor Albert Heijn en op een bootje van Nautiek, kun je komen luisteren naar eindeloze verhalen en gedichten die worden voorgelezen door buurtbewoners. Je bent van harte welkom, of je nu jong of oud bent! Of kom zalig struinen op de boekenmarkt - weggeef, nieuw & antiquariaat - met een overheerlijk kopje koffie van koffiebar Barmhartig, mmmm…. 

Hieraan doen mee: Mezrab, Boekhandel van Pampus, Bruna, Nautiek en buurtbewoners/schrijvers die voorlezen en voordragen. O.a. Aly Hendriks, Merle van Kemenade, Elsbeth Gugger, Hagar Peeters, Amina,Chiquita Odjo-Seymonson,Margarita Moreno, Maria Calvo, Marije van Urk, Marijn Vissers, Paul Loomans, Rob Saal.

Kijk voor het actuele programma op www.buurtbalie-ohg.nl/Literatuurplein en op de dag zelf bij het winkelcentrum.

 

Podium en Kunstmarkt - 14.00 – 17.00 uur

Op het Eesterplein (pleintje van de woensdagmarkt) treden buurtartiesten op, verkopen (amateur)kunstenaars hun werk en kun je workshops bijwonen (boetseren, linosnede, fotografie). Er is een architectuurwandeling en een fietstocht langs openbare kunst in de buurt. Ook is er een kinderspeurtocht, schminken, CAKEbakwedstrijd. Koffie van Rovers Coffee Roasters en lekkere hapjes van buurtgenoten. Niet te missen dus! Kom je gezellig langs? 

Hieraan doen mee: BAC, (amateur)kunstenaars uit de buurt o.a. Eef van der Meer, Regina Jacometti, Louis Visseren, Iriée Zamblé, Lego Lima, Sya van ’t Vlie, Kunst in Quarantaine, Monika Schokkenbroek.

Podiumprogramma met muzikanten (o.a. Martijn en Ella, Erik en Fenna), koren uit de buurt (Eesterkoor, Sanaskoor), Dansgroep Grey Vibes en swingende hoofdact Stix.

  • Kunst en cultuurmarkt van 14.00 uur – 17.00 uur
  • Podiumprogramma van 14.00 uur – 17.00 uur
  • Architectuurwandeling om 15.00 uur en 16.00 uur
  • Kinderspeurtocht is doorlopend tot 16 uur en prijsuitreiking om 17 uur
  • Fietstocht Kunst in Openbare Ruimte om 14.30 uur
  • Workshops doorlopend Kijk voor het actuele programma op www.buurtbalie-ohg.nl en op de dag zelf bij het Eesterplein.  

 

Uitgelicht:

BakKunst – Doe mee met de CAKEbakwedstrijd!

Na het koekje van vorig jaar doen we dit jaar CAKE! En dan hebben we het over een klassieke Hollandse cake. Wie kent hem niet! Dat betekent dat hij gebakken wordt in een rechthoekig cakeblik. Want een lekker smeuïg plakje cake is natuurlijk niet te versmaden. Alleen de vorm van de cake is verplicht; verder ben je vrij om ‘m naar hartenlust te versieren of te vullen. Het gaat om smaak én uiterlijk!

Je kunt je cake op 7 juli tussen 11.00 en 12.00 uur inleveren bij de Eester. Het publieksproeven is van 14-16 uur op het Eesterplein. Rond 16.30 uur maakt buurtbakker Sam Smakman de uitslag bekend! Rapapa rapapa…. 

Wil je meedoen aan de CAKEbakwedstrijd, meld je dan via buurtbalie-ohg.nl/cakebakwedstrijd aan.

 

Uitgelicht:

Ontmoet het Borneo Architectuur Centrum op het Eesterplein

Ken je het Borneo Architectuur Centrum (BAC) al? Dat is een ontmoetingsplek voor de buurt en een informatiecentrum over de architectuur en de geschiedenis van het Oostelijk Havengebied. BAC staat op onze Kunstmarkt met prachtige activiteiten: een foto-architectuur-speurtocht voor kinderen, architectuurwandelingen onder leiding van een gids en een expositie van verschillende kunstenaars. Deze unieke kans laat je toch niet liggen?

Kijk hier voor meer informatie over BAC.

Hieraan doen mee: Wim Key, Sigrid van Essel, Mirjam Hagoort, Adrienne Norman, Peter Spaans, Emilie Hudig en Benedict Schoon, Renée Duinker en Corinne Schrauwen.

 

Samen buiten eten op een zwoele zomeravond!  Pop up restaurant - 17.00 – 20.00 uur

‘s Avonds toveren we de straat voor de Eester om tot pop-up buurtrestaurant. Kom je ook grandioos genieten van een overheerlijke maaltijd? Met liefde en passie bereid door buurtbewoners en buurtondernemers. Schuif aan en neem je favoriete buur mee!

Koop je ticket voor € 7,50 (kinderen € 5,00) via  www.buurtcooperatieohg.nl/betalen-met-ideal 

Hieraan doen o.a. mee: Lyan van catering Bun Tesi, Hanadi, slager Buhrs, Anne&Max, KHL, Firma Taart, Brouwerij ’t IJ, Bruut, Eetfabriek, AH, Borneo groenteboer, Vis van de Boerenmarkt, Hotel Jakarta, Puon Bali  

 

OPROEP

Vele handen maken werk leuk!

Wil je meehelpen bij het Eesterfestival? Samen met jou wordt het nog véél gezelliger. Laat ons weten wat je leuk vindt om te doen: we maken er een feestje van! Meld je aan via info@buurtcooperatieohg.nl of kom langs in de Eester.

 

Bekijk hier een terugblik op Eesterfestival 2017.

 

type:  Festival
locatie: Winkelcentrum Brazilië (Literatuurplein), Eesterplein (Podium en Kunst & Cultuurmarkt (waar de bio markt staat)) en van Eesterenlaan (pop up restaurant)
aanmelden: Aanmelding vooraf noodzakelijk