Activiteit

Tentoonstelling Form Follows Formula dagelijks te zien tot 11 november

dagelijks   |   17:00 - 20:00 uur   |   Borneo Architectuur Centrum

Recent werk van PAUL OUWERKERK

Paul Ouwerkerk, vormgever en beeldend kunstenaar, is een van de mede-initiatiefnemers van het BAC. In deze pop-up tentoonstelling presenteert hij recent autonoom werk.

De werken die Paul in het BAC laat zien zijn geaard in de geometrie; regelmatige veelvlakken verbeeld in verschillende technieken. Het werk maakt door zijn thematiek en abstractie verbindingen zichtbaar tussen culturen; het refereert naar o.a. islamitische kunst en architectuur vanuit een eigen perspectief.  Ook roept het herinneringen op aan de academische wereld van wis- en natuurkunde; aan beroemde onderzoekers en uitvinders van weleer.

Paul Ouwerkerk studeerde af aan de Jan van Eyck Academie. Naast zijn werk als autonoom beeldend kunstenaar werkt hij sinds de jaren 90 samen met internationaal erkende architectenbureaus (o.a. OMA en MVRDV), als vormgever van identiteiten, boeken, tentoonstellingen en signalisatie. In 2007 creëerde hij de installatie Face Flow in Milaan. Zijn oeuvre omvat fotografie, ruimtelijk werk en grafisch werk.

De tentoonstelling in het BAC is te bezichtigen van 13 oktober t/m 11 november.

Er is een catalogus in kleine gesigneerde oplage beschikbaar. Daarnaast is er een serie ansichtkaarten koop!

kosten: gratis
doelgroep:  Alle volwassenen
type:  Tentoonstelling
datum: vr 13 oktober 2017
gestart op: wo 1 november 2017
beëindigd op: za 11 november 2017
bijzonderheden
definitief