Activiteit

Donderdag Documentaire in de Nieuwe KHL

donderdag 9 maart 2017   |   20:30 - 22:30 uur   |   De Nieuwe KHL

In de wintermaanden organiseer ik samen met Anneke Dekker een filmavond (meestal) op de eerste donderdag van de maand. Op deze avonden vertonen we documentaires die ons op de één of andere manier bijzonder hebben geraakt. Na afloop gaan we in gesprek met de maker van de docu.

-----------------------------------

Op het programma voor maart staat In het hoofd van mijn zusje van Ingrid Kamerling.

Filmmaker Ingrid Kamerling onderzoekt wat er gebeurde in het hoofd van haar zusje Vivian die op 24-jarige leeftijd geheel onverwacht een einde aan haar leven maakte. Vivian was een mooie, energieke, veelbelovende vrouw die volop bezig was de wereld te ontdekken. Ze was, zoals veel leeftijdgenoten, op zoek naar wie ze was en naar wat zij kon bijdragen aan de wereld. Een uiterst persoonlijk verhaal waarin de grenzen tussen documentaire, dagboek en droom vervagen.

Donderdag 9 maart om 20:30 (i.v.m. krokusvakantie dus op de tweede donderdag!).

-----------------------------------

Op het programma voor april staat In Procedure van Jiska Rickels. De documentaire vertelt het verhaal van Hassan, een vader die naar Nederland gevlucht is om zijn gezin te redden. Zijn 15-jarige dochter is ernstig ziek en hij heeft haar moeten achterlaten in Syrië.  Met audioberichten via Whatsapp vinden Hassan en zijn gezin enige troost voor de pijn van elkaars afwezigheid. Het lange wachten tijdens de asielprocedure maakt hem echter zo wanhopig dat hij gaat twijfelen aan de juistheid van zijn beslissing zijn gezin te verlaten. 


U kunt een nieuwsbrief ontvangen van de KHL of onze eigen mailing.

Wilt u van tevoren dineren in De Nieuwe KHL? Dan is het handig om te reserveren: 020 77 91 575 of info@denieuwekhl.nl

Doelgroep
Alle volwassenen