Aangeboden dienst

Gratis coaching sessie haptonomie/haptotherapie in juni/juli/sept/okt 2021

Yoga/meditatie/mindfullness, Hapto-/hypnotherapie , Coaching (persoonlijke ontwikkeling)

Hoi, ik ben Floortje Schut en zit in de afstudeerfase van de opleiding tot haptotherapeut. Ik zoek proefclienten die in de maanden juni/juli en september/oktober één of meerdere sessies bij me willen doen. De sessies duren ongeveer een uur en vinden plaats in een praktijkruimte op de Veemarkt op maandag en woensdag. Ben je geinteresseerd? Reageer op deze advertentie of stuur een email naar floorschut@yahoo.com en ik neem contact met je op. 

Hieronder lees je wat meer over haptonomie en haptotherapie. 

 

Wat is haptonomie?
Haptonomie gaat over contact met je lijf, met jezelf, met je gevoelens en met anderen. Goed contact is een basisbehoefte. Als dit goed gaat, ‘gaat het leven als vanzelf’ en heb je vanzelfsprekend zin in het leven. Het geeft innerlijke zekerheid en zelfvertrouwen.
Wanneer jouw gevoelens en gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt, kunnen er allerlei lichamelijke en geestelijke klachten ontstaan.
Haptotherapie biedt de mogelijkheid om opnieuw kennis te maken met jouw gevoelsleven en wat jouw lichaam vertelt over jezelf, over je omgeving en over je relaties met anderen. Door de drukte van het huidige leven zijn we geneigd hieraan voorbij te gaan. Vaak negeren we signalen van ons lichaam, omdat we geleerd hebben vooral naar ons verstand te luisteren.
In het contact met de haptotherapeut leer je te luisteren naar jezelf, door serieus te nemen wat je voelt in dat contact. Het doel is om de problemen tussen denken en voelen weer in evenwicht te brengen.

Voor wie?
    Je kunt moeilijk in contact komen met je emoties en gevoelens.
    Je hoofd is druk en je lichaam voelt moe en leeg.
    Je hebt moeite om 'nee' te zeggen en te voelen waar je grenzen zijn.
    Je hebt last van stress, overspannenheid of je hebt een burn-out.
    Je hebt lichamelijke klachten als gevolg van spanning; bijvoorbeeld schouder- en nekklachten, rugpijn, hoofdpijn, benauwdheid.
    Je hebt moeite met intimiteit, seksualiteit en relaties.
    Je zit met verwerkingsproblemen (trauma, verlies, ziekte).
    Je zit met vragen over persoonlijke groei en zingeving.

De eerste afspraak is een kennismaking. Dan kijken we of het ‘klikt’. Jij kunt vertellen waar je tegen aan loopt, samen verhelderen we jouw vraag en kijken wat haptotherapie jou kan bieden. In de therapie maken we gebruik van het gesprek, aanraking en oefeningen. De oefeningen maken je bewust van je reactiepatronen in het contact. Bij het aanraken is er aandacht voor wat er voelbaar is en geven we daar betekenis aan.
Vanzelfsprekend blijft alles wat er ter sprake komt tijdens de sessie binnen de behandelkamer.

Foto