Aangeboden dienst

Jeugdactiviteiten Muziekgebouw aan het IJ

Muziek/zang
locatie Muziekgebouw aan ’t IJ

Kinderen kunnen muzikaal opgroeien in het Muziekgebouw. Ze kunnen hier een heleboel beleven: muziektheater, ontmoetingen met musici, grooven met een jazzband en het plezier van muziek beluisteren én zelf maken in ons SoundLab. Je vindt hier het complete jeugdprogramma.

SoundLAB

Ooit van een MODi, Dato of Toonpad gehoord? In onze workshop SoundLAB maak je kennis met wonderlijke instrumenten, en ontdek je hoe ‘gewone’ voorwerpen gebruikt worden in een compleet nieuw electronisch muziekinstrument. We hebben een grote familie aan unieke elektronische en akoestische instrumenten, de meeste zijn speciaal voor SoundLAB gemaakt. De grap is: iedereen kan er muziek mee maken.

Workshop SoundLAB 
De workshop SoundLAB vindt iedere zondagmiddag plaats en is voor kinderen vanaf 7 jaar met volwassenen. Samen bedenk je een nieuw muziekstuk dat je aan het einde presenteert. Met je groepje en onder begeleiding van een muzikale workshopleider ga je op ontdekkingstocht langs allerlei (te) gekke instrumenten. En heb je ze een beetje onder de knie? Dan kan je er samen een muziekstuk mee maken, dat helemaal door jullie zelf bedacht, gemaakt en gespeeld wordt.  Een superleuke en unieke ervaring, waarvoor noten lezen of een instrument kunnen spelen niet nodig is.

Groove Beest

I.s.m. Bimhuis organiseren we Groove Beest. Familieconcerten (8+) om mee te zingen, dansen en rappen mee met groovy bands en MC Groove Beest. Laat het beest in jezelf los! Kijk voor de agenda op bimhuis.nl/groovebeest.

Foto